Search

Izaberi Cambridge ispit

Students

Izaberite neki od Cambridge English ispita i saznajte više

Opšti engleski

Na raspolaganju Vam je pet nivoa znanja za koje možete polagati ispit, od početnog do najvišeg nivoa:

Cambridge English: Key (KET) – Početni nivo

Ovaj ispit je prvi korak za polaznike koji žele da napreduju ka višim nivoima. KET predstavlja ispit za početni nivo znanja i omogućava polaznicima da steknu potvrdu osnovnog znanja iz engleskog jezika. Početni nivo se dostiže nakon, 180 do 200 sati učenja i povezan je sa A2 nivoom Saveta Evrope za znanje jezika.

Postoji takođe i KET for Schools (školski KET) verzija ispita koja je dostupna kandidatima. KET for Schools prati isti format kao i “običan” KET i zahtevani nivo znanja je identičan, takođe. Jedina razlika između ispita jeste sadržaj tema na ispitu: školski ket primarno je prilagođen interesovanjima i iskustvima kandidata školskog uzrasta.

Prilikom prijave za ispit, posebno obratite pažnju na činjenicu da se datumi održavanja KET i KET for Schools ispita razlikuju.

Cambridge English: Preliminary (PET) – Niži srednji nivo

PET testira kompetencije u komunikaciji za svaku od četiri jezičke veštine na nivou približnom dve trećine znanja za FCE ispit. Na ovom nivou, polaznik se uspešno snalazi u većini svakodnevnih situacija koje zahtevaju upotrebu engleskog jezika u sopstvenoj ili stranoj zemlji sa izvornim ili stranim govornicima. Ispit je povezan sa B1 nivoom Saveta Evrope za znanje jezika i zahteva u proseku oko 380 sati učenja kako bi se dostigao.

Od 2011. godine postoji i “školska” verzija PET ispita. PET for Schools prati isti format kao i “običan” PET ispit, i nivo zahtevanog znanja je isti. Jedina razlika nalazi se u sadržaju tema koje se koriste u “školskoj” verziji ispita, zato što su teme prilagođene interesovanjima i iskustvima kandidata školskog uzrasta.

Pri prijavi obratite pažnju na činjenicu da se datumi održavanja ispita razlikuju za PET i PET for Schools.

 

Cambridge English: First (FCE) – Viši srednji nivo

Najčešće polagan ispit međuu svim Cambridge English ispitima. FCE je ispit za viši srednji nivo znanja i podrazumeva znanje svih jezičkih veština. FCE je široko priznat u privredi i industriji, na primer za poslove koji uključuju rad sa javnošću ili kancelarijski posao u bankama, avioindustriji, keteringu i tako dalje, a takođe i na pojedinim univerzitetima, visokim školama i drugim institucijama. Ispit obično zahteva 500 do 600 sati učenja i povezan je sa B2 nivoom Saveta Evrope za znanje jezika.

Počev od 2011. godine kandidatima je na raspolaganju i “školska” verzija FCE ispita. FCE for Schools prati isti format ispita kao i FCE i zahteva isti nivo znanja. Jedina razlika između ispita nalazi se u sadržaju tema koje sun a FCE for Schools ispitu prilagođene interesovanjima i iskustvima kandidata školskog uzrasta.

Pri prijavi za ispit posebno obratite pažnju na činjenicu da se datumi polganja FCE i FCE for Schools ispita razlikuju.

 

Cambridge English: Advanced (CAE) – Viši nivo

Ovaj ispit zahteva visok nivo jezičkih kompetencija na engleskom jeziku za polaznike koji dostižu nivo znanja engleskog jezika za većinu zahtevnih situacija, uključujući posao i studiranje. CAE priznaju gotovo svi britanski univerziteti kao dokaz da kandidati poseduju odgovarajuće jezičke veštine za programe koji se održavaju i ocenjuju na engleskom jeziku. Ispit je povezan sa nivoom C1 Saveta Evrope za znanje jezika i zahteva 750 do 800 sati učenja kako biste se pripremili za polaganje.

Certificate English Proficiency: (CPE) – Najviši nivo

Ispit sa najdužim stažom u ponudi i najviša jezička kvalifikacija. CPE ispit podrazumeva visoke jezičke kompetencije i priznat je u mnogobrojnim institucijama visokog obrazovanja, uključujući gotovo sve univerzitete u Velikoj Britaniji. Poslodavci širom sveta takođe priznaju CPE. Ispit je povezan sa C2 nivoom Saveta Evrope za znanje jezika i zahteva 950 do 1050 sati učenja kako biste se pripremili za polaganje.

Poslovni engleski

Ukoliko imate ozbiljne namere da budete uspešni u današnjem globalnom poslovnom okruženju, ispit iz poslovnog engleskog jezika će vam pomoći u tome.

Cambridge English: Business Preliminary (BEC Preliminary) – Osnovni nivo

Polaganjem ovom ispita zakoračićete u poslovni svet. BEC Preliminary je niži srednji nivo poznavanja poslovnog engleskog jezika, odgovora nivou B1 i testira sve četiri jezičke veštine.

Cambridge English: Business Vantage (BEC Vantage) – Srednji nivo

Poboljšajte svoje poznavanje poslovnog engleskog kroz polaganje ovog ispita. BEC Vantage je srednji nivo Cambridge ESOL ispita, odgovara nivou B2 i testira sve četiri jezičke veštine.

Cambridge English: Business Higher (BEC Higher) – Viši nivo

Ukoliko želite da koristite engleski sa potpunim samopouzdanjem u svakoj poslovnoj situaciji, ovo je pravi ispit za vas. BEC Higher je nivo za visoke jezičke komptencije, odgovara nivou C1 i testira sve četiri jezičke veštine.

Cambridge English: Legal (ILEC) – Pravnički engleski

Ako ste student prava ili pravnik koji traži zaposlenje u međunarodnim pravnim krugovima, naš novi ispit je pravi izbor za vas.

Cambridge English: Business Financial – Engleski za finansije

Ukoliko studirate finansije ili računovodstvo ili aktivno tražite zaposlenje u finansijskom poslovnom okruženju, potvrda o znanju finansijskog engleskog jezika (Certificate in Financial English) može imati ključni značaj za vas.

Engleski za decu

The Cambridge Young Learner English (YLE) – Cambridge ispiti za najmlađe uzraste posebno su osmišljeni kako bi procenili nivo znanja najmlađih polaznika (uzrast od 7 do 11 godina). Ovi ispiti pomažu u učenju engleskog jezika i osnažuju učenje jezika kroz niz pažljivo odabranih zadataka korišćenjem najnovijih nastavnih metoda koje ohrabruju učenje.

Cambridge English: Starters – Poletarci

Ukoliko vase dete ima između 7 i 9 godina i već je pohađalo časove engleskog jezika Starters su pravi način da se otisnu na putovanje učenja engleskog jezika.

Cambridge English: Movers – Letači

The Movers ispit namenjen je deci uzrasta od 9 i 10 godina koji već pohađaju nastavu engleskog jezika u osnovnoj ili privatnoj školi.

Cambridge English: Flyers – Piloti

Ukoliko vase dete ima između 10 i 12 godina, voli engleski jezik i želi da nauči još vise, Flyers ispit će pojačati njihovu motivaciju za dalje učenje engleskog jezika. Prijava za ispite za najmlađe (Young Learners examinations) moguća je kroz škole koje održavaju pripremne kurseve.

Kvalifikacije za nastavnike

Teaching Knowledge Test (TKT) – Ispit metodike nastave

Teaching Knowledge Test (TKT) predstavlja ispit koji se fokusira na metodičko znanje koje je potrebno nastavnicima u osnovnom ili srednjem obrazovanju, kao i u radu sa odraslim polaznicima, svuda u svetu. Ovaj ispit vam može povećati samopouzdanje i šanse za zaposlenje.

Priznatost ispita

Dostupan lokalno, priznat globalno

 • Cambridge English ispiti uključuju širok dijapazon potvrda i diploma, osmišljenih tako da odgovore na potrebe polaznika na svim nivoima jezičkih kompetencija. Među najpoznatijim ispitima u svetu za sve koji uče engleski jezik.
 • • Cambridge English ispite priznaje na hiljade kompanija, akademskih institucija, univerziteta i koledža, strukovnih tela i ministarskih i vladinih tela širom sveta. Diplome ispita pomažu vam da ostvarite visoko obrazovanje, povećate svoje šanse za zaposlenje i omogućavaju vam da uzmete u obzir različite poslovne prilike. Naši ispiti otvaraju vrata visokog obrazovanja, povećavaju mogućnost zaposlenja I, zato što su naše kvalifikacije svuda prepoznatljive, povećavaju mobilnost polaznika.

 

Pretražite bazu institucija koje priznaju Cambridge rezultate
Možete pretraživati bazu institucija koje priznaju Cambridge English ispite kako biste dobili ažuriranu listu organizacija koje zvanično priznaju ili koriste naše ispite.

Zajednički evropski referentni okvir (Common European Framework of Reference – CEFR)

Zajednički evropski referentni okvir opisuje jezičke sposobnosti na različitim nivoima – od nivoa A1 za početnike do C2 nivoa za one koji su u potpunosti savladali jezik. Okvir olakšava svima koji su uključeni u nastavu i testiranje (polaznika, nastavnika, predavača, i tako dalje) kako bi proverili nivo različitih kvalifikacija. Time je poslodavcima i obrazovnim institucijama takođe olakšano poređenje različitih kvalifikacija i njihovo povezivanje sa ispitima koji se koriste u njihovoj zemlji.

Da saznate više o nivoima jezičkih sposobnosti kliknite na ovaj tekst.

Zašto polagati Cambridge English ispit u British Councilu?

Više od dva miliona ljudi je prošle godinepolagalo ispite u British Council-u i:

 • Imamo 75 godina iskustva u nastavi engleskog jezika i ocenjivanju poznavanja engleskog jezika i možemo Vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve.Povezujemo ljude širom sveta sa prilikama za učenje i kreativnim idejama iz Velike Britanije. Gde god da se nalazili, kakve god planove imali, mi smo tu da Vam pomognemo.
 • Engleski jezik je naš posao
 • Mi smo međunarodna dobrotvorna organizacija posvećena širenju znanja engleskog jezika. Naše podučavanje i testovi pomažu ljudima da unapređuju svoje obrazovne i karijerne prilike.
 • Programi za razvoj nastavnika za nove i nastavnike sa iskustvom u nastavni engleskog jezika.
 • British Council je posvećen politici jednakih mogućnosti i trudi se da se bogatstvo različitosti britanskog društva odražava na svakom nivou organizacije. Dobrodošle su prijave iz svih delova zajednice.
 • British Council je posvećen zaštiti i promovisanju blagostanja dece i mladih i od svog celokupnog osoblja, volontera i partnera očekuje da dele ovu posvećenost. U radu se koristi politika zaštite dečjih prava i pre imenovanja zapslenih sprovode se detaljne provere, uključujući one koje se odnose na kriminalne dosijee onih koji mogu doći u kontakt s decom na radnom mestu – lokalna varijanta britanske regulative CRB Enhanced Disclosure.
 • British Council ispiti imaju program partnerstva sa školama – Addvantage
 • British Council ispiti imaju program partnerstva sa samostalnim nastavnicima engleskog jezika – TopTeacher

 

Prednosti polaganja Cambridge English ispita u British Councilu
Ukoliko polažete neki od Cambridge English ispita, možete očekivati sledeće:

 • Neograničenu dostupnost testa za predviđene datume Cambridge English ispita
 • Test centri u više od 100 zemalja pružaju iste visoke standarde bez obzira na mesto polaganja testa
 • Ljubazno, predusretljivo i veoma profesionalno osoblje
 • Prvoklasni kursevi i materijali
 • Saveti eksperata kako da se pripremite za test
 • Mogućnosti stipendiranja
 • Prijava putem internet i lično
 • Izbor između načina polaganja testa – pisanim putem ili na računaru
 • Fleksibilne mogućnosti plaćanja i cene izražene u lokalnoj valuti
 • Veliki izbor lokacija za polaganje ispita u Srbiji: Subotica, Sombor, Zrenjanin, Novi Sad, Beograd, Čačak, Kragujevac, Kruševac, Niš i drugi koje dodajemo iz godine u godinu

 

Šta možemo da učinimo za vas?

 • British Council je prvi izbor mnogobrojnih kandidata za pripremu, kurseve, materijale i testiranje
 • Na raspolaganju su vam radionice za orijentaciju kandidata
 • Imamo veliki izbor materijala na internetu za pripremu i učenje engleskog jezika
 • Specijalni uslovi za candidate sa posebnim potrebama koje organizuje naše iskusno osoblje iz centra

Preduzmite svoje prve korake do uspeha. Polažite svoj ispit iz engleskog jezika u British Councilu.

Kontaktirajte nas

Za više informacija o ispitima kontaktirajte nas putem e-pošte, pozovite našu info liniju + 381 (0)11 3023-800 (10:00-13:00h od ponedeljka do petka) ili nas pronađite na Fejsbuku. Uvek možete posetiti i Cambridge English veb-sajt za vise informacija o ovim ispitima.