Damien Hirst: Nova religija

O izložbi "Nova religija"

"Nova religija" je izložba grafika i skulptura jednog od najznačajnijih savremenih umetnika na svetu. Izložbu realizuje British Council u saradnji sa Muzejem savremene umetnosti Vojvodine i galerijom Pol Stolper. Ulaz na izložbu je besplatan.

Izložba istražuje kompleksne odnose između smrtnosti i vere, i fascinaciju naukom i tehnologijom; teme centralne u dugogogišnjoj karijeri Dejmijana Hersta, intrigantnog i ponekad kontroverznog umetnika.

Nakon što je 2005. godine prvi put postavljena u galeriji Pol Stolper, "Nova religija" je prikazana u Oslu, Moskvi, Veneciji, Sofiji, Vokingu, Gdanjsku i u crkvi All Hallows u Londonu.

Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Uprava za kulturu Grada Novog Sada. Izložba je realizovana uz podršku kompanije KPMG.

Informacije o umetniku

Dejmijan Herst je jedan od najpoznatijih svetskih umetnika i najistaknutiji član grupe poznate kao Mladi britanski umetnici / Young British Artists (YBAs).

Dejmijan Herst o "Novoj religiji"

Umetnik govori o osnovnim idejama za izložbu i temama kojima se ona bavi.

Umetnička zbirka British Council-a

British Council je vlasnik 76 dela Dejmijana Hersta koja prikazuju i druge važne teme iz opusa ovog umetnika.