Young Learners

Onlajn nastava - teorija i praksa

S zatvaranjem mnogih škola i univerziteta kao odgovor  na pandemiju Covid-19, mnogi nastavnici morali su se brzo prilagoditi dramatično različitim nastavnim kontekstima.

Tokom ovog kursa otkrićete više o onlajn nastavi kroz teoriju i praksu - kako planirati pristupačne lekcije i zadatke, kako izgleda bezbednost na mreži i kako najbolje uspostaviti odnose sa mladim učenicima.  Razumećete kako uključiti i angažovati učenike na mreži, kako u sinhronom tako i asinhronom okruženju.

Svake nedelje ćemo predstaviti ključne elemente nastave na mreži:

Smislena interakcija Stvaranje najboljih uslova za učenike da smisleno komuniciraju i zajedno uče onlajn.
Angažovanje, sadržaj i diferencijacija Prilagođavanje vaše onlajn nastave prema potrebama učenika kako bi se osiguralo da vaša nastava bude inkluzivna i ugodna.
Praksa, procena i napredak Pomaganje učenicima da razviju svoje veštine govora i pisanja uz objašnjenje načina evaluacije učnja kako bi učenici i njihovi roditeljli bili svesni napretka.

Ovaj kurs je namenjen za nastavnike engleskog jezika, koji podučavaju mlade učenike (5–17) u onlajn okruženju. Iskustvo nastave u onlajn uslovima nije od suštinskog značaja i može biti od koristi i iskusnim i novim onlajn učiteljima.

Iako se najveći deo kursa zasniva na učenju engleskog jezika, kours može biti od koristi I nastavnicima drugih predmeta, jer se principi planiranja nastave na engleskom jeziku primenjuju na sve vrste onlajn podučavanja.