Potrebno vam je da dokažete svoje poznavanje engleskog jezika radi apliciranja za vizu za Veliku Britaniju (UK Visa and Immigration – UKVI)?

IELTS se smatra sigurnim testom i nalazi se na odobrenoj listi Secure English Language Tests (SELT). Ukoliko vam je kao deo prijave za vizu potreban IELTS test, možete ga polagati samo na određenim lokacijama koje je odobrio UKVI.

Kako biste saznali šta vam je potrebno za polaganje IELTS testa radi dobijanja vize, kao i koja ocena vam je potrebna, molimo vas da posetite sajt Vlade Velike Britanije posvećen vizama i imigraciji.

Ukoliko se prijavljujete za studentsku vizu četvrtog stepena podržanu od strane institucije sa statusom Highly Trusted Sponsor (HTS), molimo vas da pogledate zvanični spisak sponzora pre nego što se prijavite.

IELTS Academic za UKVI

Ovaj test je namenjen onima koji žele da studiraju na osnovnim i master studijama, kao i onima koji žele ostvare professional registration status u Velikoj Britaniji. Ovaj test se sastoji iz četiri dela – slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Prijavite se

Proverite koja ocena vam je potrebna

IELTS General Training za UKVI 

Ovaj test je namenjen pojedincima koji žele da imigriraju u Veliku Britaniju, kao i onima koji žele da tamo steknu osnovno ili srednje obrazovanje. Ovaj test se sastoji iz četiri dela – slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Prijavite se

Proverite koja ocena vam je potrebna

IELTS Life Skills A1

Pomoću ovog testa pojedinci mogu da dokažu svoje veštine govora i slušanja engleskog jezika kako bi aplicirali za porodičnu, bračnu ili partnersku vizu.

  • Nivo A1 je deo Zajedničkog evropskog okvira jezika i ekvivalentan je „ESOL Entry 1“ nivou nacionalnog kvalifikacionog okvira.
  • Ovaj test se sastoji iz dva dela – govor i slušanje.

Prijavite se

Proverite koja ocena vam je potrebna

IELTS Life Skills B1

Test je namenjen onima koji treba da dokažu svoje veštine govora i slušanja engleskog jezika kako bi aplicirali za državljanstvoili boravišnu vizu.

  • Nivo B1 je deo Zajedničkog evropskog okvira jezika i ekvivalentan je „ESOL Entry 3“ nivou nacionalnog kvalifikacionog okvira.
  • Ovaj test se sastoji iz dva dela – govor i slušanje

Prijavite se

Proverite koja ocena vam je potrebna

Ukoliko ovo nije bilo ono što ste tražili, možete posetiti stranicu IELTS da biste dobili potrebne informacije o upotrebi IELTS testa za druge svrhe.