Važno obaveštenje

Molimo da obratite pažnju da postoje sajtovi koji se lažno predstavljaju kao British Council IELTS sajt za registraciju. Ovakvi sajtovi nisu povezani sa nama i nismo odgovorni za sadržaje koje se na njima nalaze.

Pre nego uneste bilo koje lične podatke proverite da li koristite naš sigurni online sistem za registraciju i proverite da li je “British Council” pravilno napisano.

1. PROČITAJTE INFORMACIJE ZA KANDIDATE

Preuzmite sa interneta i pročitajte Informacije za kandidate, dokument koji sadrži važne podatke o formatu testa, tipovima pitanja i rezultatima testa. Važno je napomenuti da IELTS test nije preporučljiv za kandidate mlađe od 16 godina.

2. IZABERITE VERZIJU TESTA KOJA VAM ODGOVARA

Postoje dve verzije IELTS testa:

IELTS Academic

IELTS General Training

 Pročitajte naš vodič koji će vam pomoći da izaberete odgovarajuću verziju. 

3. PRONAĐITE DATUM ZA TESTIRANJE

Datumi testiranja, cene i mesta održavanja ispita

Prijavu za IELTS test je potrebno izvršiti pet nedelja pred željeni datum polaganja.Posle ovog roka je prijava moguća samo ukoliko ostane slobodnih mesta. Možete koristiti naš Onlajn registracioni sistem da pronađete datume testiranja i informaciju o tome koliko još slobodnih mesta ima.

Važno je napomenuti da će vaš pismeni deo testa – slušanje, čitanje i pisanje biti istog dana. Termin vašeg usmenog dela može biti istog dana, ili u periodu od sedam dana pre do sedam dana posle pismenog dela ispita. Ukoliko termin vašeg usmenog dela nije istog dana kada i pismeni, blagovremeno ćete dobiti sve potrebne informacije .

4. PRIJAVITE SE ONLAJN

Koristite naš Onlajn registratracioni sistem da rezervišete svoje mesto za polaganje ispita.

Važno je da učitate svoj identifikacioni dokument u petom koraku i da odaberete jednu od ponuđenih opcija plaćanja u koraku 6 svoje prijave. Ukoliko nemate državljanstvo Republike Srbije, neophodno je da priložite pasoš. 

5. PRIPREMITE I POŠALJITE NAM SVOJU DOKUMENTACIJU

Molimo vas da se postarate da skenirate i pošaljete sledeća dokumenta prilikom prijave:

  • Fotokopija vašeg indentifikacionog dokumenta (vaš pasoš ili lična)

6. IZABERITE NAČIN PLAĆANJA

Na raspolaganju imate tri načina da izvršite uplatu:

Online putem kartice (u opticaju su VISA i MasterCard)

Preko bankovnog računa (direktnim transferom sredstava sa računa na račun).

Lično u British Council-u, Terazije 8/II u Beogradu. Ukoliko izaberete ovaj način plaćanja, plaćanje se vrši u gotovini, u dinarima (radno vreme kancelarije je radnim danima od 09.00 do 17.00).

Molimo vas da kontaktirate British Council centar kancelariju u Beogradu za više informacija.

7.  KOMPLETIRAJTE SVOJU PRIJAVU

Uplatu je potrebno izvršii u roku od pet radnih dana nakon datuma prijave preko interneta. Ukoliko uplata ne bude realizovana, vaša prijava će biti poništena.

Kopije Izveštaja o rezultatima testa

Ako želite da Izveštaj o vašim rezultatima pošaljemo univerzitetima ili drugim obrazovnim ustanovama, sve relevantne adrese morate uneti u za to predviđena polja obrasca za prijavu preko interneta. Za svakog kandidata moguće je izdati najviše pet ovakvih primeraka Izveštaja.

8. NAKON ŠTO SE PRIJAVITE

Nakon što se prijavite, dobijate automatsku email poruku sa šiframa za pristup besplatnom kursu za pripremu testa preko iInterneta: Road to IELTS

Od sedam do deset dana pre datuma održavanja testiranja elektronskom poštom vam šaljemo informacije o vremenu početka testiranja i o adresi mesta na kom se testiranje održava.

Kontaktirajte nas ukoliko vam budu potrebne dodatne informacije.

SPECIJALNI USLOVI ZA POLAGANJE

IELTS je osmišljen tako da bude dostupan svima. Vaše poznavanje engleskog jezika biće objektivno ocenjeno, bez obzira na to da li imate neki invaliditet.

Trudimo se da izađemo u susret kandidatima sa posebnim potrebama. Da bi posebni uslovi obezbedili, potrebno je da nam dostavite lekarsko uverenje izdato u periodu od dve godine pre same prijave testa.

Ukoliko se radi o vizuelnom oštećenju, možemo vam omogućiti uvećane tekstove i tekstove pisane Brajevom azbukom ili asistenta koji će upisivati vaše odgovore na mašini za kucanje Brajevom azbukom.

Ukoliko imate oštećenje sluha, možemo vam obezbediti posebnu opremu za pojačavanje zvuka ili verziju testa koja omogućava čitanje sa usana.

Ukoliko imate teškoće pri učenju, na primer disleksiju, možemo vam obezbediti instrument za procesuiranje reči, softver koji se aktivira glasom ili dodatno vreme za test čitanja i pisanja.

Kakve god da su vaše potrebe, molimo vas da nas kontaktirate što pre kako bismo mogli porazgovarati o njima. Vaš zahtev mora pratiti medicinska dokumentacija, ne starija od dve godine, sa dijagnozom upisanom na engleskom ili latinskom jeziku. Potrebno nam je do tri meseca da obezbedimo specijalne uslove polaganja.

Molimo vas da nas kontaktirate tri meseca pre datuma vašeg testiranja kako bismo bili u mogućnosti da vam izađemo u susret i obezbedimo odgovarajuće uslove za polaganje.

REFUNDACIJE

Ukoliko želite da zahtevate povraćaj novca molimo vas da pročitate našu politiku o povraćaju novca pre nego što podnesete zahtev.

Za otkazivanje testa do pet nedelja pre datuma polaganja, vraća se pun iznos.

Posle ovog roka, ili ako se ne pojavite na testu, potrebno je da priložite odgovarajuću medicinsku dokumentaciju najkasnije pet radnih dana nakon datuma polaganja testa zajedno sa formularom za refundaciju ili odlaganje ispita, i biće vam vraćeno 75 odsto uplaćene svote. Medicinska dokumentacija mora imati dijagnozu napisanu na engleskom ili latinskom jeziku.

PROMENA TERMINA

Zahteve za izmenu termina moguće je uvažiti do pet nedelja pre datuma polaganja. Izmena termina je moguća i tokom pet nedelja pre datuma polaganja zbog zdravstvenih razloga. Potrebno je priložiti odgovarajuću medicinsku dokumentaciju najkasnije do pet radnih dana nakon datuma polaganja testa zajedno sa formularom za refundaciju ili odlaganje ispita i plaća se taksa za promenu termina od 2.500 dinara, u protivnom se tretira kao otkazivanje testa i ne vrši se povraćaj novca. Formular za refundaciju ili odlaganje ispita.