Šta je IELTS za britanske vize i imigraciju (UKVI)?

Ukoliko želite da radite ili studirate u Velikoj Britaniji, morate da aplicirate za vizu i dokažete da posedujete traženi nivo poznavanja engleskog jezika tako što ćete polagati jedan od Secure English Language Test testova (SELT) koje je odobrilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, kao što su IELTS za UKVI (Academic i General Training) ili IELTS Life Skills.

Rezervišite ispit u British Council-u i dobićete:

  • Našu posebnu ponudu koja će vam omogućiti besplatan pristup našim potpuno novim materijalima za pripremu za IELTS for UKVI: „GEL IELTS Prep“, koji uključuje personalizovanu, pametnu podršku koja je prilagođena vama i vašim potrebama za učenjem kako bi vam pomogla da dostignete traženi IELTS for UKVI rezultat, i uključuje primere testove i materijale za vežbanje za sve četiri veštine. Novo: povratne informacije za Writing i Speaking deo.
  • Besplatne testovi i materijali za pripremu: vežbajte IELTS sa British Council-om besplatno online ili uz primerak IELTS priručnika koji sadrži uzorke testova za IELTS Academic i IELTS General Training.
  • Pogodne datume i lokacije: imamo više lokacija za testiranje u zemljama širom sveta. Postoji više od 800 zvaničnih IELTS ispitnih centara BritishCouncila i svi su na dobroj lokaciji i imaju moderne objekte.
  • Pet dodatnih obrazaca za prijavu testa besplatno: šaljemo ih besplatno institucijama kod kojih se prijavljujete (npr. imigracioniom kancelarijama, univerzitetima itd.) 

Koja je razlika između formata testova IELTS i IELTS za UKVI?

IELTS i IELTS za UKVI su isti po formatu, sadržaju, ocenjivanju i nivou teškoće. Međutim, obrazac izveštaja o ispitu koji sadrži vaše rezultate malo je drugačiji da bi se pokazalo da ste ispit polagali na zvaničnoj lokaciji IELTS ispita za UKVI, koju je odobrila britanska matična kancelarija.

Koji format testa treba da radim?

Ukoliko ste student, proverite na vašem univerzitetu / koledžu / u školi koji vam je test potreban pre nego što se prijavite za polaganje testa.

Ukoliko aplicirate za Studentsku vizu četvrtog stepena (Tier 4) pri visokoškolskoj ustanovi da biste se direktno upisali na osnovne ili postdiplomske studije na univerzitetu koji je Tier 4 Sponzor, morate posedovati odgovarajući nivo znanja engleskog jezika koji je odredila sama institucija. Svi Britanski univerziteti i koledži prihvataju rezultate IELTS Academic testa To znači da možda neće biti potrebno da polažete test IELTS za UKVI (Academic) nego da možete da priložite rezultat IELTS Academic testa

Ukoliko NISTE student, kod organizacija u kojim aplicirate proverite koji vam je test potreban pre nego što se prijavite za polaganje testa.

Nudimo IELTS za UKVI u Beogradu u Srbiji

Test Opis Cena (RSD)
IELTS UKVI Academic Položite ovaj test ukoliko fakultet ili organizacija za koju se prijavljujete nalaže da polažete IELTS for UKVI (Academic) test. 28.700
IELTS UKVI General Training Položite ovaj test ukoliko želite da emigrirate u Veliku Britaniju ili želite da trenirate i učite za sledeći nivo 28.700
IELTS Life Skills A1 Položite ovaj test ukoliko treba da pokažete veštine govora i slušanja engleskog jezika kako biste aplicirali za porodičnu, bračnu ili partnersku vizu u Velikoj Britaniji. 19.500
IELTS Life Skills B1 Položite ovaj test ukoliko je potrebno da dokažete svoje veštine govora i slušanja engleskog jezika kako biste aplicirali za državljanstvo ili boravišnu vizu u Velikoj Britaniji. 19.500

Strani državljani moraju koristiti važeći pasoš za potrebe polaganja IELTS ili IELTS for UKVI testa. Strane lične karte neće biti prihvaćene, bez izuzetaka.

Takođe je moguće polagati IELTS for UKVI (Academic and General Training) One Skill Retake na računaru. Saznajte više o IELTS One Skill Retake.

Šta ova naknada podrazumeva? Naša IELTS test naknada uključuje ekskluzivne materijale za pripremu, besplatne testove za vežbu i još mnogo toga.

Polaganje IELTS ispita za UKVI u British Council

IELTS ispit za UKVI (akademski i opšti) i IELTS Life Skills polažu se u ispitnom centru odobrenom za UKVI. British Council ima odobrene UKVI lokacije širom sveta. Kada rezervišete ispit, možete birati između IELTS ispita koji se radi na papiru ili na računaru.

In this section