Grayson Perry | Taština malih razlika

7. APRIL – 20. MAJ | MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI VOJVODINE | NOVI SAD

Pridružite nam se na izložbi Grejsona Perija "Taština malih razlika", koja istražuje fascinaciju ukusom i klasama u Velikoj Britaniji. Od 7. aprila do 20. maja posetioci Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu imaće priliku da posete izložbu jednog od najpoznatijih savremenih britanskih umetnika, Grejsona Perija. Novi Sad, kao Evropska prestonica kulture 2021. godine, prvi je od pet gradova Zapadnog Balkana koji će ugostiti izložbu koja će do kraja godine biti predstavljena u našem regionu. Ulaz na izložbu je slobodan.

Izložba je u zajedničkom vlasništvu kolekcije British Council-a i kolekcije Arts Council-a kojom upravlja londonski Southbank centar. Ona je poklon umetnika i galerije “Viktorija Miro”, a realizovana je uz podršku britanske televizije Channel 4, organizacije Art Fund, fondacije „Sfumato“ i kompanije AlixPartners.

British Council i Muzej savremene umetnosti Vojvodine realizuju izložbu, a podržavaju je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i kompanija KPMG. Medijski partner je RTS.

Saznajte više

Istražite dela koja će biti izložena, pročitajte više o umetniku i preuzmite dodatne materijale.