13. JUNI–29. AUG 2018 | HISTORIJSKI MUZEJ BIH | SARAJEVO

Bezbrojna su muzička i kolaboritavna muzička ostvarenja Brajana Ena, međutim njegovi vizuelni eksperimenti sa svetlom i videom pokrivaju još duži vremenski period, a izlagani su širom sveta – od Venecijanskog Bijenala do Mermerne palate u Sankt Peterburgu, od pekinškog parka Ritan do zgrade sidnejske Opere. Njegove instalacije su plodno tle iz kojeg je veliki broj njegovih radova proistekao i nastavlja da prati njegovu muzičku karijeru.

 Prvobitno osmišljena u 2006. Godine, 77 Million Paintings je ispraćen promenljivim ambijentalnim zvukom, a delo se prikazuje pri slabijem osvetljenju, stvarajući i ??? meditativno iskustvo. Naziv izložbe, 77 Million Paintings, predstavlja potencijalni broj različitih kombinacija auditivnog i vizuelnog sadržaja, generisanog kompjuterskim programom koji se ni u jednom trenutku ne ponavlja, stvarajući potpuno jedinstveno umetničko iskustvo i jedinstven doživljaj za svakog posetioca.

Jednom kada shvatite da se slike menjaju, ali polako, dolazite u iskušenje da se zadržite kako biste videli šta će se sledeće desiti…A sledeća promena dolazi vrlo, vrlo sporo…graciozno se zadržavajući neko vreme, a onda bledi u nešto drugo… postajete svesni protoka vremena. Počinjete vreme drugačije doživljavati. 

Brian Eno

Saznajte više o izložbi: