Cultural Heritage Exchange programme

Ovaj program razmene bio je namenjen muzejskim profesionalcima iz jugoistočne Evrope kako bi ih podržao u procesu građenja imidža svojih institucija, privlčanje nove publike i transformacije muzeja u mnogo uzbudljivije i otvorenije prostore s jakim međunarodnim vezama.

Gledanje i doživljavanje transformacije muzeja u Velikoj Britaniji proteklih 15 godina bilo je neprocenjivo.

 GORDANA GRABEZ, IZVRŠNI DIREKTOR NARODNOG MUZEJA U BEOGRADU

Program je počeo u aprilu 2014. godine sa sedam odabranih učesnika iz šest zemalja zapadnog Balkana koji su proveli određeno vreme u muzejima u Velikoj Britaniji. Program je omogućen donacijom Hudley Trusta i podržan je od strane British Councila i University College London (UCL).

 Program je istraživao šire uloge koju muzeji mogu igrati u savremenom društvu, uspostavljanjem i definisanjem identiteta, adresiranjem savremenih pitanja i radom sa mladima i zajednicama. Nakon pohađanja programa, učesnici su se obavezali da preduzimaju aktivnosti koje bi pomogle razvijanju zajednice i širenju znanja kolegama iz sektora.

 Nakon uspešnog završetka projekta, stvorili smo infografik koji sumira projekat kroz vremenski okvir, informacije o učesnicima, njihove misli o projektu, kao i dalje planove za svoje zajednice i institucije.

Spoljni linkovi