Otvorena je najnovija virtualna izložba PlayUK!

Iako je izdanje PlayUK 20/21 gotovo kompletno, danas donosimo još jednu značajnu najavu: konačno je otvoren i virtualni izložbeni prostor PlayUK!  PlayUK Hub  je virtualna izložba i mesto koje slavi sve inspirativne razgovore, ideje i radove nastale u proteklih šest meseci  u okviru programa PlayUK 20/21.

Ovaj potpuno novi digitalni izložbeni prostor osmislila je ilustratorka i dizajnerka Anđela Janković a u Mozilla Hubs izgradio Andrej Jagar uz podršku Dušice Košarac i Edina Ramića. Anđelina vizija izložbe je smela, živopisna i promišljena, a inspirisana arhitektonskim stilovima kojima je Anđela okružena u Beogradu. Ovde možete pogledati neke njene radove, koncept-art i prve ideje za ovaj prostor.

Od danas ovaj hub možete istraživati, sami ili s prijateljima. Možete se opustiti u centralnom mestu huba predviđenom za razgovore i, ako ranije niste stigli, pregledati zanimljivisusret održan 24. marta u okviru Izložbe PlayUK ; učesnici ovog događanja bili su Ed Fear (Mediatonic), Dajana Dimovska (NapNok Games), Ivan Notaroš i mnoštvo drugih kreativaca gejmerske industrije iz svih zemalja Zapadnog Balkana i Velike Britanije.

Preko portala ovog huba možete se teleportovati na satelitske stanice, odakle možete pratiti sve razgovore koji su se u poslednjih šest meseci odvijali u deset tematskih salona PlayUK, a možete upoznati i članove mentorske šeme PlayUK i saznati više o njihovom radu i idejama.

PlayUK je platforma kroz koju British Council podržava kreativnost u digitalnoj umetnosti. Ova platforma nudi pristup novim veštinama i znanju, jača interakciju između umetnosti i tehnologije i gradi nove veze između praktičara digitalnih disciplina i umetnosti iz Velike Britanije i iz zemalja Zapadnog Balkana.

Za razliku od dosadašnjih verzija, PlayUK 20/21 se zbog pandemije Covida 19 odigravao isključivo preko Interneta. Od oktobra 2020. do marta 2021. godine u okviru programa PlayUK svake druge sedmice su održavani tematski saloni u kojima su razgovore vodili relevantni eksperti, a pritom je lansirana i potpuno nova mentorska šema kroz koju je spojeno 20 praktičara industrije video igara, te emitovana završna svečanost ove Izložbe.

Zahvaljujemo svima – od predavača do domaćina svih događanja, mentora i članova, dizajnera i programera – koji su sve to učinili mogućim podržavajući PlayUK  tokom proteklih šest meseci.