Naši programi koji se bave vizuelnom umetnošću imaju za cilj osnaživanje muzeja i galerija širom Zapadnog Balkana kako bi privukli mladu publiku.

Primarne aktivnosti obuhvataju obuku i razvoj, profesionalne studijske posete i razmenu znanja u sektoru vizuelne umetnosti i muzeja. Ove aktivnosti su obično propraćene izložbom iz kolekcije British Councila ili u saradnji sa našim partnerima kao podrška za razmenu veština i znanja.

U proteklih nekoliko godina, predstavnike muzeja iz celog Zapadnog Balkana obučavali su stručnjaci iz muzeja Tyne and Wear, Nacionalnog muzeja Škotske i Muzeja dizajna u Londonu. Takođe, organizovali smo nekoliko svetski poznatih izložbi u regionu, uključujući izložbu Grafičar Henri Mura 2013.Nova religija Dejmijena Hirsta 2016., Taština malih razlika Grejsona Perija 2017., turneju izložbi Percepcije između 2018. i 2019. godine i 77 Million Paintings Brajana Enoa 2018., od kojih su mnoge prikazale radove savremenih britanskih umetnika zajedno sa delima sa Zapadnog Balkana.

U ovom delu