British Council održao novo izdanje PlayUK, pod nazivom PlayUK Arcadia u okviru 46. FEST-a.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja ove manifestacije koje je objedinilo šest gradova na Zapadnom Balkanu, kada su filmovi prikazivani istovremeno, ove godine British Council je predstavio program obogaćen novim sadržajima. Cilj PlayUK Arcadia je da bio da ispita granice kreativnosti – da li razvoj novih tehnologija predstavlja novu šansu za filmske umetnike nudeći im nove formate ili je ova pojava donela pojednostavljenje, tj. „instant“ rešenja koja ovu oblast pretvaraju u zabavu? 

U filmskom delu, PlayUK Arcadia je predstavio sedam dugometražnih filmova. Osim dugometražnih filmova, FEST je u saradnji sa British Councilom otvorio i jedno sasvim novo poglavlje u svojoj četrdesetšestogodišnjoj istoriji. Naime, FEST-ovoj publici u okviru PlayUK Arcadia VR (virtuelna realnost) segmenta je bila predstavljena revija filmova izrađenih u ovom formatu.

Najzad, program PlayUK Arcadia je krasila i jedna neobična izložba sačinjena od alternativnih video-igara. Kustosi ove izložbe, edinburški dvojac „WeThrowSwitches“, svojim odabirom pokušavali su da odgovore na pitanje da li video-igre mogu da budu umetnost.

FILM | IZLOŽBA VIDEO-IGARA I REVIJA VR FILMA PROFESIONALNI SUSRETI | PANEL DISKUSIJA