PlayUK Arcadia 2018 je okupio kreativce i stručnjake iz oblasti tehnologije i umetnosti u okviru panel diskusije Umetnost čevrte industrijske revolucije. Teme ovog skupa ticale se načina na koje tehnologije već godinama unazad menjaju stvarnost oko nas i samim tim utiču na sve vidove društvenih delatnosti. Na panel diskusiji su učestvovali Zoja Kukić, suosnivač Startita i SEE ICT-a, neprofitne organizacije posvećene jačanju lokalne tehnološke i start-up scene, zatim Kerolajn Mebi, direktorka za oblast umetnosti za region šire Evrope British Councila, Li Aleksandar, autorka i novinarka koja, pored video-igara, obrađuje teme koje se tiču spajanja tehnologije i pop kulture, Ana Ilić, savetnica premijerke Republike Srbije, te Jugoslav Pantelić, umetnički direktor FEST-a.

Kako IT sektor nastavlja da se vrtoglavo razvija, svet umetnosti ostaje podeljen po pitanju opravdanosti upotrebe tehnologije za dalji razvoj stvaralaštva.
Da li promene u IT sektoru predstavljaju novu priliku za samu umetničku praksu, za kontekst i oblik njenog predstavljanja?
Cilj ove panel diskusije je bio da ispita kakva je budućnost kulture i umetnosti uopšte, kao i interakciju umetnosti sa novim tehnologijama.