Pridružite nam se u sredu 28. oktobra na promociji nove potpuno digitalizovane serije PlayUK i prvog u nizu tek osnovanih stručnih salona koji će se svake druge nedelje održavati s relevantnim ekspertima.

Gosti koji će naš prvi salon počastiti svojim znanjem i iskustvom tvorci su nove šarmantne logičke avanturističke igre I Am Dead, dosad poznati kao kreatori igara Hohokum i Wilmot’s Warehouse. Ricky Haggett, Catherine Johnson i Richard Hogg govoriće o stvaranju tajanstvenog ostrva Shelmerston i njegovih stanovnika, te razmotriti konkretne izazove stvaranja i pokretanja video-igara u 2020. godini. 

Ovom prilikom ćemo objaviti i detaljnije informacije o predstojećem digitalnom i mentorskom programu, te najaviti koje sve predavače planiramo pozvati kao goste našeg savremenog salona.

PlayUK 20/21 je razigrani i inspirativni digitalni program koji okuplja kreativce koji rade u industriji video igara širom Ujedinjenog Kraljevstva i Zapadnog Balkana.

Predavači

  • Catherine Johnson, Književnica
  • Ricky Haggett, Dizajner video-igara
  • Richard Hogg, Dizajner video-igara
Ricky Hagget, Catherine Johnson, Richard Hogg

Biografija - Richard Hogg, Dizajner video-igara

Richard Hogg je likovni umetnik i dizajner video-igara. Nakon što se okušao kao slikar i ilustrator, Richard  se poslednjih 12 godina sve više fokusira na video-igre. U saradnji s Rickyjem Haggetom (Hollow Ponds) kreirao je pet video-igara, uključujući Hohokum, Wilmot's Warehouse i I Am Dead. Nedavno su njih dvojica započeli rad na svojoj šestoj zajedničkoj video-igri.

  • @dick_hogg

Bio - Catherine Johnson, Književnica

Catherine Johnson je napisala preko 20 knjiga za mlade čitaoce, uključujući i FREEDOM (SLOBODA) koju je britanski IBBY 2020. godine uvrstio na Počasnu listu koju bienalno sastavlja Međunarodni odbor za knjige za mlade (IBBY / International Board on Books for Young People). Catherine piše i filmske, radio i TV-scenarije, a trenutno za Silverprint Pictures radi na dve TV-drame: jedna je SOUTHWARK, smeštena u Londonu za vreme Tudora, a druga THE SHIFT, savremena porodična drama.

Biografija - Ricky Haggett, Dizajner video-igara

Ricky Haggett je osnivač i kreativni direktor Hollow Ponds, londonskog nezavisnog studija za video-igre. Ricky poslednjih 12 godina radi na nizu čudnih i vragolastih igara u čijem su stvaranju često učestvovali i umetnici koji inače ne rade u industriji video-igara. Njegove video-igre uključuju I am Dead, Wilmot's Warehouse, Hohokum, Loot Rascals, Frobisher Says i Tenya Wanya Teens. Ricky je i osnivač zadruge Wild Rumpus, za izvedbe video-igara na zabavama i javnim događajima.

Game info

I Am Dead, Hollow Ponds i Richard Hogg, 2020. godine.

I am Dead je šarmantna logička avanturistička video-igra o istraživanju zagrobnog života. Kreirali su je stvaraoci igara Hohokum i Wilmot’s Warehouse.

Morris Lupton je nedavno preminuli kustos muzeja na majušnom ostrvu Shelmerston. Samo što se na onom svetu ponovo nađe s duhom svog psa Sparkyja, Lupton otkriva da njegovom voljenom ostrvu preti katastrofa. Da bi sprečili erupciju vulkana i spasili mesto koje im je za života bilo dom, Lupton i Sparky moraju zajedno otkriti drevne misterije Shelmerstona.