Kako nas društvena iskustva VR-a mogu okupiti na nove i razigrane načine? 

Društveni i kreativni potencijal VR-a istražuje se već godinama, ali je 2020. godine postalo jasno, kao nikada pre, kolike su zapravo mogućnosti VR-a da nas okupi razigranošću i digitalnom inkarnacijom. Uveren da su ove imerzivne tehnologije budućnost zabave, rada i života, Sajmon Barat (Simon Barratt) je 2016. godine bio jedan od osnivača Cooperative Innovations (Kooperativne inovacije). Kompanija već od samog osnivanja objavljuje uspešne video igre i projekte, uključujući i VR port urnebesne kooperativne video igre Spaceteam (Svemirski tim) koja je 2020. dočekana opštom hvalom kritike.

Pridružite se Sajmonu kad bude predstavio izazove i mogućnosti da se iskustva razigrane saradnje poput one Spaceteama prenesu u područje VR-a, te razmatra kakav je učinak 2020. godina imala na prijem i potražnju za društvenim VR-om. 

 

Predavač

Simon Barratt, Suosnivač CoopInnovations - www.coopinnovations.co.uk

Biografija

Sajmon je, zahvaljujući svojoj mami, naučio da programira već kao šestogodišnjak, a industriji video igara pridružio se 1999. godine.

Od 2005. do 2015. godine vodi nezavisni studio Four Door Lemon koji proizvodi širok spektar video igara brojnih žanrova i na raznim platformama, uključujući tri naslova ranih AR radova (proširene stvarnosti) za Sony PlayStation Vita.

Sajmon je jedan od osnivača Cooperative Innovations, imerzivnog tehnološkog studija koji od 2016. godine razvija društvene tehnologije, iskustva, video igre i VR/AR aplikacije, uključujući i urnebesni Spaceteam VR objavljen 2020. godine. Nedavno je Cooperative Innovations najavio da za britanski sektor umetnosti, kulture i kulturne baštine izrađuje metaverzum Curatours.

O Spaceteamu VR

Sastavite tim od najviše šest svemirskih kadeta i zajedno radite komunicirajući i obavljajući sve složenije zadatke. Uprkos stalnoj pretnji uništenja, jurite brodom kroz svemir – zahvaljujući brzim i pametnim postavkama svojih osnovnih svemirskih alata.

Najvažnije je da zadržite prisebnost – čak i kad ste suočeni s neposrednim uništenjem. Zapamtite, kadeti, da biste izbegli naizgled neizbežnu propast, morate sarađivati... kao pravi svemirski tim!