Pridružite nam se u profesionalnom razgovoru sa Dzodi Azar i saznajte više o njenoj priči spajanja dva sveta u cilju pravljenja boljih igara. 

UPOZNAJTE DŽODI AZAR!

Džodi je isvršni director Teazelcat Games studija koji je orijentisan na video igre sa fokusom na priču I trenutno razvija svoj prvi debitantski nenajavljeni naslov. Pre nego što je osnovala Teazelcat 2018. godine provela je deceniju radeći kao tehnički umetnik u različitim studijima video igara, najskorije kao Tehnički Art direktor za Total War franšizu u Creative Assembly studiju.

Bila je nominovana za nekoliko priznanja tokom karijere, 2019 je proglašena za jednu od 100 najuticajnijih žena u britanskoj industriji video igara, dok je 2016 dobila nagradu BAFTA u kategoriji za novu generaciju talenata britanske kreativne industrije (BAFTA Breakthrough Brits).

Jedna je od osnivača POCinPlay, pokreta rasne jednakosti I inkluzije koji ima za cilj da se pozabavi nedostatkom uključivanja pripadnika u industriju video igara u VElikoj Britaniji. Takodje ima ulogu I STEM ambasadora kako bi inspirisala buduće generacije kreatora video igara. 

Polazeći od svog iskustva kao tehničkog direktora u AAA igrama, I sada usmeravajući nezavisne igre, Džodi sagledava kako svi programeri mogu da koriste različite veštine I načine razmišljanja kako bi razvili igre. Imajući u vidu tehničke I umetničke zahteve kako bi uštedeli vreme i stvorili bolje iskustvo igre.

Poslušajte više o njenim iskustvima: