PlayUK ponovo u Beogradu

Nakon skoro dve godine PlayUK se vratio u Beograd. Kao festival koji prati inovacije i interakciju umetnosti i tehnologije u ovom izdanju PlayUK-a otišli smo korak dalje i fokusirali se na video igre i gejming kulturu. Razlog za to je svakako činjenica da su upravo studiji i kreativci iz ove oblasti iz Srbije napravili značajan iskorak na svetskoj sceni a njihove igre su postale prepoznatljive i igrane širom planete.

Namera PlayUK-a bila je da približi britansku scenu sa ovdašnjom, kao i sa kreativcima iz regiona.

U tom smislu PlayUK činili su brojni susreti i razmene iskustava kreativaca koju stvaraju u ovoj oblasti - a širu publiku dočekao je raznovrstan program koji je pokazao umetničku stranu gejminga i naravno pružio vrhunsku zabavu. Posetioci su se zabavljali uz interaktivnu izložbu umetničkih video igara i najnovijih kreativnih VR postavki iz Velike Britanije. Kustosi ove jedinstvene postavke bili su škotski dvojac WeThrowSwitches

U okviru PlayUK 2020 održane su radionice iz različitih segmenata industrije video igara.
Na svečanom otvaranju PlayUK u Muzeju primenjenih umetnosti, lanisrana je aplikacija pod nazivom Gift.
Izložba video igara na ovogodišnjem PlayUK 2020 u Beogradu, predstavaljala je možda i najzanimljiviji deo celog festivala.

PlayUK je platforma British Council-a koja ima za cilj da podrži kreativnost u digitalnom svetu, ponudi pristup novim veštinama i znanju kao i da kreira i ojača interakciju umetnosti i tehnologije. Kroz stvaranje veza između umetnosti i IT sektora i povezivanje profesionalaca iz Velike Britanije i zemalja zapadnog Balkana, ovaj program se bavi temama kao što su programiranje, gejming, virtualna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR), animacija, interaktivni sadržaj i narativni dizajn.