PlayUK ponovo u Beogradu

Nakon skoro dve godine PlayUK se vraća u Beograd. Kao festival koji prati inovacije i interakciju umetnosti i tehnologije PlayUK u ovom izdanju ide korak dalje i fokusira se na video igre i gejming kulturu. Razlog za to je svakako činjenica da su upravo studiji i kreativci iz ove oblasti iz Srbije napravili značajan iskorak na svetskoj sceni a njihove igre su postale prepoznatljive i igrane širom planete.

Namera PlayUK je da približi britansku scenu sa ovdašnjom, kao i sa kreativcima iz regiona.

U tom smislu PlayUK će činiti brojni susreti i razmene iskustava kreativaca koju stvaraju u ovoj oblasti - a širu publiku očekuje raznovrstan program koji će pokazati umetničku stranu gejminga i naravno pružiti vrhunsku zabavu. Posetioci će se zabaviti uz interaktivnu izložbu umetničkih video igara i najnovijih kreativnih VR postavki iz Velike Britanije. Kustosi ove jedinstvene postavke su škotski dvojac WeThrowSwitches

***

PlayUK je platforma British Council-a koja ima za cilj da podrži kreativnost u digitalnom svetu, ponudi pristup novim veštinama i znanju kao i da kreira i ojača interakciju umetnosti i tehnologije. Kroz stvaranje veza između umetnosti i IT sektora i povezivanje profesionalaca iz Velike Britanije i zemalja zapadnog Balkana, ovaj program se bavi temama kao što su programiranje, gejming, virtualna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR), animacija, interaktivni sadržaj i narativni dizajn.