RADIONICE KREATIVNOG KARAKTERA, KOJE ĆE POMOĆI LJUBITELJIMA GEJMINGA DA UNAPREDE SVOJE VEŠTINE

Na PlayUK festivalu koji će se odigrati između 20. i 26. januara 2020. godine u Beogradu, organizujemo i radionice za mlade i kreativne ljubitelje gejming industrije. Odabrano je 30 učesnika iz regiona i 50 učesnika iz Srbije koji će učestvovati na predstojećim radionicama i imati mogućnost da unaprede svoje veštine u narativnom dizajnu, UI/UX, umetnosti, programiranju i mnogim drugim oblastima, ali i da saznaju o najnovijim trendovima u gejmingu u Velikoj Britaniji i upoznaju kolege iz regiona.  

British Council u saradnji sa Nordeus Hub-om i SGA (Asocijacija industrije video igara Srbije) okupio je developere, digitalne umetnike i sve druge kreativce za radionice PlayUK 2020. U toku kreativne nedelje (20 – 25. januara) u Nordeus Hub-u u Beogradu učesnicima će biti pružena prilika da unaprede svoje ideje!

PlayUK je platforma British Council-a koja ima za cilj da podrži kreativnost u digitalnom svetu, ponudi pristup novim veštinama i znanju kao i da kreira i ojačava interakciju umetnosti i tehnologije. Kroz stvaranje veza između umetnosti i IT sektora, kroz povezivanje profesionalaca iz Velike Britanije I zemalja zapadnog Balkana, ovaj program se bavi temama kao što su programiranje, gejming, virtualna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR), animacija, interaktivni sadržaj i narativni dizajn.