Petlja trening

Pozivamo sve zainteresovane nastavnike koji predaju tehniku i tehnologiju u osmom razredu osnovne škole da se prijave na besplatnu onlajn obuku koja će biti realizovana putem portala petlja.org. Prijave su otvorene do subote, 20. marta do 18.00 časova, a prijavni formular se nalazi na linku ovde.

„Obuka nastavnika tehnike i tehnologije za upravljanje elektromehaničkim modelima pomoću mikrobit uređaja u osmom razredu osnovnog obrazovanja i vaspitanja“ ima status programa od javnog interesa u skladu sa rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja broj 610-00-00157/2021-07. Obuka za nastavnike tehnike i tehnologije je akreditovana na 16 sati.

Obuka će biti otvorena za sve nastavnike u periodu od 22. marta do 5. aprila kako bi svi nastavnici mogli svojim tempom da prolaze kroz obuku.

Cilj obuke je postizanje viših nivoa digitalnih kompetencija nastavnika u domenu realizacije nastavnih tema Tehnika i digitalna pismenost i Кonstruktivno modelovanje primenom mikrobit uređaja kroz kreiranje digitalnih sadržaja i računarskih programa za rešavanje različitih problema u društvu koje se razvojem digitalnih tehnologija brzo menja.