Petlja trening

Pozivamo sve zainteresovane nastavnike koji predaju tehniku i tehnologiju u osmom razredu osnovne škole da se prijave na besplatnu onlajn obuku koja će biti realizovana putem portala petlja.org. Prijave su otvorene do subote, 20. marta do 18.00 časova.

„Obuka nastavnika tehnike i tehnologije za upravljanje elektromehaničkim modelima pomoću mikrobit uređaja u osmom razredu osnovnog obrazovanja i vaspitanja“ ima status programa od javnog interesa u skladu sa rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja broj 610-00-00157/2021-07. Obuka za nastavnike tehnike i tehnologije je akreditovana na 16 sati.

Obuka će biti otvorena za sve nastavnike u periodu od 22. marta do 5. aprila kako bi svi nastavnici mogli svojim tempom da prolaze kroz obuku.

Cilj obuke je postizanje viših nivoa digitalnih kompetencija nastavnika u domenu realizacije nastavnih tema Tehnika i digitalna pismenost i Кonstruktivno modelovanje primenom mikrobit uređaja kroz kreiranje digitalnih sadržaja i računarskih programa za rešavanje različitih problema u društvu koje se razvojem digitalnih tehnologija brzo menja.