Smart Future, 21st CS

Čovečanstvo ulazi u četvrtu industrijsku revoluciju a pametne tehnologije unose niz promena u ekonomiju, na tržište rada i u naše živote. Obrazovanje je način da se deca pripreme za izazove novog doba. Pored  klasičnih tehničkih znanja iz oblasti informacionih tehnologija, za obavljanje poslova 21. veka biće potrebna nova znanja i nove veštine. Pored digitalne pismenosti, za napredak kako društava tako i pojedinaca, biće neophodno kreativno, kritičko i analitičko razmišljanje pri rešavanju problema.

Naš program Škole za 21. vek je odgovor na ovaj zahtev. Podučavanje dece veštinama za 21. vek predstavlja ulaganje u njihovu budućnost, a time i u budućnost ekonomija Zapadnog Balkana.

Naš program će  pomoći obrazovnim sistemima u regionu Zapadnog Balkana da, kao u najnaprednijim zemljama sveta, učenicima omogući da ovladaju veštinama koje će im u budućnosti obezbediti bolje šanse za zapošljavanje i lični napredak. Ulaganjem u učenike danas, ulažemo u njihovu budućnost. 

Nedavna istraživanja pokazuju da će većina poslova u budućnosti biti u brzorastućem IT sektoru. Uzimajući u obzir takve pokazatelje, naš program se fokusira na uvođenje onih veština u obrazovne sisteme koje poslodavci smatraju poželjnim, a to su: kritičko mišljenje, rešavanje problema, kreativnost i timski rad u pronalaženju rešenja za svakodnevne probleme. U saradnji sa obrazovnim institucijama svih zemalja regiona, želimo da podržimo unapređivanje nastave u učionicama širom Zapadnog Balkana te omogućiti mladim ljudima bolje šanse za posao u budućnosti kroz razvoj njihovih veština.