Nik Radkin, Direktor za poslove, radna angažovanja i stručne prakse u koledžu Donkaster, objašnjava koliko je bitno da koledži sarađuju sa poslodavcima i da obezbede da nastavni kadar bude u toku sa najnovijim dešavanjima u industriji.

Izazov

Donkasterski koledž već dugo i sa uspehom uključuje stručne prakse, ali se poslednjih godina pojavio ogroman broj novih mogućnosti i komplikacija, uključujući i sistem finansiranja preko taksi.

Vlada VB uložila je puno truda u promociju stručnih praksi i uvela je podsticaje za uključivanje poslodavaca ali, nakon recesije privrede, u privrednoj zajednici još uvek preovlađuje rezervisanost u pogledu ulaganja u stručnu praksu. potrebno je da pronađemo nove načine angažovanja poslodavaca i studenata, uzevši u obzir postojeći ogroman deficit kvalifikovane radne snage u raznim sektorima. realizatori programa stručne prakse moraju uveriti poslodavce da učenici i studenti na praksi nisu skupo, nepouzdano rešenje koje oduzima puno vremena uz istovremeno bavljenje pogrešnim shvatanjima studenata u pogledu niske nadoknade, neinspirativnog rada i besperspektivnih poslova.

Rešenje iz Donkastera

U koledžu Donkaster smo uveli forume poslodavaca koji omogućavaju stručnjacima iz raznih grana privrede da promovišu usavršavanje veština unutar svojih sektora, što nama omogućava da unapredimo veštine svojih predavača i identifikujemo potencijalne prilike u okviru industrije za naše studente.

Takođe smo počeli da angažujemo stručnjake iz privrede da drže masterklas predavanja na koledžu i poslali smo naše predavače u sektor privrede da se podsete šta znači radno mesto, u smislu izazova i veština.

Građevinska industrija je deo našeg inovativnog pristupa školovanja kvalifikovanog kadra, u šta spada devetonedeljni intenzivni program obuke raznih veština, nakon kog sledi četiri nedelje iskustva na radnom mestu i napredovanje ka realizaciji stručne prakse.

"Kako bismo poslodavcima olakšali proces selekcije studenata, osnovali smo specijalni tim za regrutovanje koji oglašava upražnjena radna mesta, priprema kandidate za razgovor sa poslodavcem i pojednostavljuje ceo proces koliko je to moguće, kako poslodavcima tako i studentima."

Pošto sam i sam bio na praksi, osećam snažnu povezanost sa ovim sistemom i verujem da on predstavlja rešenje za sve veće nestašice kvalifikovane radne snage. Ukoliko preduzeće treba da poraste ili ukoliko mu prosto treba još kvalifikovanih radnika, injekcija „sveže krvi" se najjednostavnije izvodi preko studenata i učenika na praksi.

Podrška poslodavaca i studenata

Poslodavcima ovaj proces izuzetno znači. Dejv Horner, direktor operacija u Smith Brothers Wholesale Ltd, kaže: „Stvarno je važno dovesti praktikante na radno mesto. Ja imam sjajnu radnu snagu ali ona neće biti tu zauvek i treba da uhvatimo i veštine koje možemo izgubiti novom generacijom mladih na stručnoj praksi".

Taša Džekson pohađa stručnu praksu u oblasti digitalnog marketinga. Ona kaže: „Toliko sam naučila od ljudi oko sebe, a čvrsto osećam i da na pozitivan način doprinosim kompaniji. Sada sam kvalifikovana za nivo četiri ali nemam dug za studentski kredit, a pored toga imam i stalan posao".

Spoljni linkovi