Endi Slejter sa „Activate Learning" fakulteta Lifestyles opisuje partnerstvo između studenata koledža i profesionalnog sportskog kluba koje dobro funkcioniše za sve. 

Fakultet Lifestyles je deo Activate Learning, avangardne obrazovne grupe na globalnom nivou. Grupa obuhvata više i visoko obrazovanje, škole, stručne prakse i poslovne obuke. 

Lifestyles čine razni stručni smerovi u koje spadaju sport, nega kose i lepote, šminka za medije, kao i ugostiteljstvo i ketering. Naša misija je da proizvodimo talente spremne za rad i da preokrenemo živote putem naše filozofije učenja.   

Naši odnosi sa poslodavcima predstavljaju ključ uspeha. Firme su dobile veliku korist od saradnje sa Lifestyles putem partnerstava, radnog iskustva, stručne prakse i mogućnosti vršenja obuka. 

Saradnja sa košarkaškim klubom „Rakete iz Redinga" (Reading Rockets)

Activate Learning fakultet Lifestyles se udružio sa jednim od vodećih profesionalnih košarkaških klubova u Velikoj Britaniji - „Reading Rockets", ne bi li mladima obezbedio priliku da razviju trenerske veštine i postanu sledeća generacija sportskih trenera.

Odnos je bio uzajamno koristan, jer su studenti dobijali visokokvalitetan input od nekih od najboljih trenera i facilitatora rada u zajednici na nacionalnom nivou, a Reading Rockets su dobili pristup mladim trenerima budućnosti. Zajedno utiru trasu zapošljavanju u košarkaškim klubovima u Velikoj Britaniji i programu za trenersku zajednicu. 

Studenti sa smera za sportske trenere dobijaju direktan input od klupskih stručnjaka, čime se unekoliko pojačava input sa Activate Learning fakulteta. Organizacije partnerski predaju i ocenjuju kvalifikaciju, donoseći uspešnu kombinaciju akademske krutosti i praktičnih znanja iz života. 

Uz već pomenuti direktan input, studenti se postavljaju u program saradnje kluba sa zajednicom, u okviru kog uče kako da pomažu iskusnim trenerima u programima košarkaških treninga za grupe iz lokalne zajednice. 

Na kraju studenti dobijaju kvalifikaciju za košarkaškog trenera prvog nivoa koju izdaje Nacionalno upravno telo (National Governing Body - NGB).

Korist za studente i sportski tim 

Stef Džonson, Direktor programa za rad sa zajednicom Reading Rocketsa, kaže sledeće: „Naše partnerstvo sa studentima sporta s koledža u Redingu je izuzetno pozitivno iskustvo za obe organizacije. Klubu je omogućilo da tesno sarađuje sa studentima u slušaonicama i da im da pristup sportistima najvišeg nivoa, kako bi im pomogli u izvršenju zadataka. Nama je takođe omogućeno da premostimo jaz između slušaonice i sveta rada, upoznamo studente s tim kako izgleda pravi rad u ovoj oblasti, kao i šta je za njega potrebno. Prilika da kroz rad u različitim okruženjima prenesemo znanja koja posedujemo pomogla je da da se primeri sa radnog mesta prenesu u učionice i stvorila mogućnost angažmana na navedenim radnim mestima". 

Studeni pokazuju izvanredne standarde i atribute profesionalnosti uz unapređenje veština komunikacije i ophođenja s ljudima, koje su od suštinske važnosti pri zapošljavanju. 

Uspeh partnerstva je nedvosmislen, pri čemu šestoro sudenata napreduju ka zaposlenju u KK Reading Rockets kao deo tima za trenerski rad u zajednici. 

Prednosti za učenike i Reading Rockets su jasne i nada je da će se napredak u zapošljavanju studenata nastaviti u budućnosti.

Spoljni linkovi