Predstavljamo naše doktore za veštine za jesenje izdanje Vocational Education Exchange - stručnjaci za kompanije i preduzetništvo spremni su da odgovore na pitanja i da posavetuju u vezi sa ovom ključnim oblastima strukovnog obrazovanja.

Ukoliko želite da postavite pitanje jednom od naših doktora za veštine, pošaljite nam e-mail na VEE@britishcouncil.org do 23. oktobra, naglašavajući od kojeg od naših doktora želite da dobiete odgovor na svoje pitanje.

Biografije naših doktora, koje će vam pomoći da odlučite kome da uputite svoje piatnje su ispod.

Odgovori će biti objavljeni u izdanjima za novembar i decembar.

Irvin Abraham, međunarodni koledž menadžer u Severnom regionalnom koledžu, Severna Irska, Velika Britanija

Sa 40 godina iskustva u oblasti stručnog obrazovanja, Irvin ima raznovrsnu karijeru koja obuhvata obuku aviomehaničara, trenera, procenjivača, spoljnih verifikatora, predavača, konsultanta, trening menadžera i menadžera za razvoja poslovnog sektora. On trenutno vodi međunarodno odeljenje na Severnom regionalnom koledžu.

Irvinova vizija je da obogaćuje živote kako zaposlenih u strukovnom obrazovanju, tako i učenika, a to radi razvojem projekata koji sadrže ''učenje na osnovu problema'' komponentu sa međunarodnom dimenzijom kao idealno sredstvo da se to desi.

Brajan Mekevan, menadžer za programe, Jang Enterprajz Škotska

Brajan radi na inspirisanju, povezivanju i podršci učenicima pri procesu pronalaska posla. On je odgovoran za organizaciju predavanja i aktivnosti učenja u okviru dodatnog i višeg obrazovanja kroz program Bridge 2 Business i Start Up. On je i osnivač Mreže edukatora viših preduzeća.

Bivši predavač, Brajan sada upravlja timom koji radi širom Škotske koji podstiče i podržava aktivnosti koje omogućavaju mladim ljudima da razvijaju veštine za pokretanje sopstvenog biznisa i približavajuim samozapošljavanje kao realnu i održivu karijeru nakon obrazovanja.

Brajan je pre njegove uloge u obrazovanju radio u oblasti razvoja poslovanja, zbog čega se trudi da poboljša prodajno obrazovanje na koledžima i univerzitetima, te podigne svest mladih preduzetnika o potrebi praktične trgovine, prodaje i mogućnosti interakcije s kupcima.

Entoni Griben, viši stručnjak za preduzetničko učenje, Evropska fondacija za obuku

Entoni Griben je viši stručnjak za preduzetničko učenje u Evropskoj fondaciji za obuku - EU agenciji specijalizovanoj za promociju razvoja radne snage u susednim regionima EU. Ima više od 35 godina iskustva u obrazovanju, obuci i reformi tržišta rada na nivou kreiranja politike i sprovođenja iste (na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou). Piše blogove o preduzetništvu.

*Imajte na umu: u zavisnosti od količine pitanja koje dobijemo, moguće je da stručnjaci ne odgovore na sva pitanja.