Jedan od načina na koji možemo da istaknemo veštine učenika jesu takmičenja. WorldSkills takmičenja podstiču pripravnike i mlade ljude da budu ambiciozniji u svom obrazovanju i potrazi za usavršavanjem. Skupili smo kolekciju fotografija sa World Skills UK nacionalnih takmičenja iz 2016. godine, koja su deo Skills Show-a, koji je održan u Birmingemu ovog meseca. Dr Nil Bentli, generalni direktor WorldSkills UK rekao je da će ove mlade ljude: "podržati njihove porodice, prijatelji i kolege, ali isto tako i svi mi – oni su naša budućnost i uzori koji bi trebalo da inspirišu buduće generacije da odaberu karijeru koja će ih ispunjavati i koje se zasnivaju na veštinama."

Ovde možete da pronađete pet fotografija koje proslavljaju veštine učenika u različitim disciplinama, kao što su kamenorezastvo i tretmani lepote. Nadamo se da ćemo se svi složiti: u pitanju su veoma talentovani mladi ljudi!

Ukoliko imate fotogradfije koje biste želeli da podelite sa našim čitaocima koje proslavljaju veštine učenika, molimo vas da nam ih pošaljete na VEE@britishcouncil.org (Pre objavljivanja fotografija, stupiti ćemo u kontakt sa vama).