LinkedIn je najveća svetska profesionalna mreža koja ima više stotina miliona članova i povezuje stručnjake iz celog sveta. Koledž Abington i Vitni vam daje deset glavnih razloga zbog kojih LinkedIn možemo da smatramo bitnim alatom za učenike koji traže posao.

LinkedIn može da se koristi kao:

  1. alat za učenje –Omogućava učenicima da dobiju više informacija o različitim preduzećima, njihovim zaposlenima i karijerama dostupnim u tim preduzećima.
  2. profesionalno umrežavanje –Omogućava učenicima da se povežu sa profesionalcima u okviru svoje struke, budu svesni mogućnosti koje nudi određeno radno mesto i da poboljšaju svoje ekonomske prospekte.
  3. alat za istraživanje – Učenicima pruža šansu da istraže mogućnosti daljeg obrazovanja, da saznaju gde trenutno rade bivši učenici neke škole i formiraju i usmere svoje težnje.
  4. alat za pisanje biografije –Pomaže učenicima da naprave svoju radnu biografiju na internetu i omogućava im da se budućim poslodavcima predstave profesionalno i dosledno.
  5. alat za pretraživanje poslova – Ovde učenici mogu da sačuvaju svoja pretraživanja koja će ih ubuduće, na osnovu njihovih preferencija, obavestiti o relevantnim oglasima za posao.
  6. alat za sticanje znanja  –Učenici mogu da čitaju tekstove koje su napisali lideri u određenoj oblasti i tako besplatno stiču poslovna znanja i veštine koje ih pripremaju za svet rada.
  7. alat za umrežavanje –Kroz pridruživanje grupi u okviru određene delatnosti i komuniciranje sa profesionalcima koji se već bave stvarima koje ih zanimaju, učenici mogu da dobiju odgovore na pitanja koja imaju.
  8. alat za razvoj veština –Omogućava učenicima da nauče kako da komuniciraju sa profesionalcima iz određene branše i razviju svoj poslovni bonton.  
  9. alat za pretraživanje –Učenicima pruža mogućnost da pronađu preduzeća i ljude sa kojima žele da se povežu kako bi proširili svoj doseg i približili se donosiocima odluka.
  10. sigurno okruženje – Ovde učenici mogu da istraže i otkriju kako da razviju sopstvenu profesionalnu mrežu i izdvoje se iz mase.

Spoljni linkovi