Dnevna soba budućnosti

Ovog novembara okupili smo grupu mladih kreativaca iz celog Zapadnog Balkana kako bi kroz rad sa BBC-ijem, laboratorijom Mixed reality Databox i Fondacijom za umetnost i kreativnu tehnologiju (FACT), zajedno učestvovali u dizajniranju budućnosti emitovanja. U okviru našeg PlayUK programa, organizovali smo radionicu "Dnevna soba budućnosti" – koja je održana na drugom regionalnom forumu inovacija "Sarajevo Unlimited", koji je regionalna platforma za inovatore, start-upove, talente i pokretače promena, organizovan od strane poslovnog, kreativnog i inovacionog centra Networks INT.

Teme kao što su budućnost medija, storytelling i Object-Based Media (OBM) su takođe bile predstavljene i široj publici foruma, kroz govor Ijana Forrestera na glavnoj bini kao i BBC Blue Room-u.

 Dva odabrana učesnika radionice dobiće priliku da nastave svoj rad sa trenerima sa radionice kroz jedinstveni program u Velikoj Britaniji, gde će svoju ideju pretvoriti u stvarnost. Pobednici još uvek nisu odabrani.

Osamnaest učesnika koji se bave kreativnim industrijama, od filma do programiranja i IT-a su dobili jedinstvenu priliku da steknu uvid u Object-based Media (OBM) i prestižne načine razmišljanja o medijskim inovacijama.
Naši treneri iz Velike Britanije su sa učesnicima podelili dragoceno znanje o novim načinima razmišljanja o emitovanju, Internetu stvari, privatnosti i podacima.
BBC Blue Room je bila jedinstvena prilika za posetioce Sarajevo Unlimited-a da vide i dožive najnoviju tehnologiju kreiranja i praćenja medijskog sadržaja.
Ijan Forester, BBC senior producent, je na glavnoj bini održao predavanje i pružio uvid publici u storytelling i budućnost emitovanja. 
Program boravka u Velikoj Britaniji (uključujući Liverpul, Mančester i Notingem) omogućiće učesnicima radionice da blisko sarađuju sa tri predstavnika vodećih kompanija iz oblasti novonastalih medija - BBC, FACT i Databox.

Spoljni linkovi