Dnevna soba budućnosti

Pozivamo vas da učestvujete u kreiranju budućnosti brodkastinga i radite sa BBC-jem, laboratorijom za pomešanu stvarnost Databox i sa Fondacijom za umetnost i kreativnu tehnologiju (FACT). Aplicirajte do 15. oktobra i možete dobiti priliku da učestvujete na radionici na regionalnom forumu za inovacije „Sarajevo Unlimited”, 2.–4. novembra 2017. Unlimited je regionalna platforma za inovatore, start-upove, talente i pokretače promena organizovanih od strane poslovnog, kreativnog i inovativnog centra Networks INT.

Ukoliko se bavite kreativnim zanimanjima kao što je film, programiranje ili IT (posebno ukoliko se bavite Internetom stvari ili IoT-om), ako govorite engleski jezik i dolazite sa Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija), možete dobiti jedinstvenu priliku da steknete uvid u prestižne i nove načine razmišljanja o brodkastingu.

Tokom dva dana koliko traju radionice, bićete izloženi svetu Object-Based Media (OBM) i zaronićete duboko u stvaranje novih vrsta sadržaja koji transformišu dom u impresivno, angažovano i deljeno iskustvo. Naučićete kako da iskoristite Databox platformu za stvaranje drugačijeg iskustva koja uključuju IoT uređaje koji se nalaze u kući i putem Object-Based Media (OBM)  povećavaju angažovanja publike. Dobićete dragoceno znanje o novim načinima razmišljanja o brodkastingu, Internetu stvari, privatnosti i podacima. Na kraju radionice, svi učesnici dobiće priliku da se takmiče kako bi osvojili jedno od dva mesta za jedinstveni program koji se održava u Velikoj Britaniji.

Program boravka u Velikoj Britaniji (uključujući Liverpul, Mančester i Notingem) omogućiće učesnicima radionice da blisko sarađuju sa tri predstavnika vodećih kompanija iz oblasti novonastalih medija - BBC, FACT i Databox. Program će kulminirati eksperimentalnom demonstracijom zasnovanom na scenariju "porodične dnevne sobe" koja je zapravo eksperiment koji se odvija "uživo" u OBM iskustvu, a takođe će beležiti podatke u realnom vremenu o iskustvu gledanja. Program boravka biće održan u februaru 2018.

Kroz ovaj program dobićete šansu da budete deo promene paradigme iskustva koje mediji pružaju i imaćete priliku da date svoj predlog za projekat "Living Room of the Future" koji će se realizovati u javnosti, u vodećoj digitalnoj umetničkoj organizaciji u Velikoj Britaniji , FACT.

Kako se prijaviti

Prijave za radionicu Dnevna soba budućnosti su završene. Spisak odabranih učesnika će biti objavljen 20. oktobra na našoj stranici.

Proces odlučivanja

Panel sastavljen od predstavnika BBC-a, FACT-a, Databox-a i British Council-a bira do 20 učesnika radionice - inovativnih kreativaca sa dokazanim uspehom u razvoju filmskih projekata, projekata vezanih za vizuelne umetničke instalacije, igrice i IoT.

Uspešni kandidati će biti obavešteni elektronskim putem do petka 20. oktobra. Putovanje, smeštaj i obroci u vezi sa učešćem u radionici će biti pokriveni.

 Za više informacija o partnerima, molimo posetite njihove veb stranice.

Spoljni linkovi