Date
Utorak, 6. / 03 / 2018

Nakon godina etničkih konflikata i teškog raspada Jugoslavije, Srbija je postala nezavisna država 2006. Od tada je prolazila kroz ozbiljne budžetske promene, pokrenula ekonomske i političke reforme i sada teži pridruživanju Evropskoj Uniji. Uz pitanja koja Evropska Unija upućuje vladi predsednika Vučića na temu slobode izražavanja i ustavnih reformi, postavlja se i pitanje koliko Srbija zaista želi promene?

Istorijske veze i decenije komunizma stvorile su blisku povezanost Srbije i Rusije. Koliko je snažan uticaj Rusije danas? Šta sa ocepljenjem Kosova i pozivima za prihvatanje njegove nezavisnosti? Jonathan Dimbleby i panel uticajnih političara i mislilaca vodiće javnu debatu o budućnosti Srbije u Beogradu. Budite deo publike i izrazite mišljenje u debati koja će se čuti širom sveta. 

Program će se održati u Bitef teatru, 6. marta. Program počinje u 18 časova i sastoji se od prijema uz piće dobrodošlice, kratkog art-performansa i javne debate na engleskom jeziku. Molimo vas da dođete na vreme. Iz organizacionih razloga ne možemo garantovati ulazak nakon 17.45. 

BBC World Questions je serija događaja organizovana u saradnji sa British Council-om.

British Council, kao obrazovna i kulturna organizacija i partner BBC World Service-a, pomaže da se osposobi platforma gde široka javnost ima mogućnost da učestvuje u demokratskoj debati na globalnom forumu.

BBC World Service prenosi vesti širom sveta na engleskom i 28 drugih jezika, na radiju, televiziji i digitalnim medijima, koje nedeljno prati 246 miliona ljudi. Kao deo BBC World Service-a, BBC Learning English omogućava učenje engleskog jezika široj javnosti. BBC nedeljno prati 320 miliona ljudi putem međunarodnih novinskih servisa, uključujući radio BBC World Service, televizijski kanal BBC World News i veb-sajt bbc.com/news.

Prijava je besplatna, ali je online registracija obavezna da biste prisustvovali događaju. Bez obzira na to što se trudimo da ugostimo sve zainteresovane koji se registruju, broj mesta je ograničen te vas molimo da dođete na vreme kako biste sebi obezbedili mesto.

Poslušajte neke od snimaka prethodnih debata: 

PARIZ | AMSTERDAM | VARŠAVA | BUDIMPEŠTA | BERLIN