Date
Ponedeljak, 23. / 02 / 2015 - 0:00 to Petak, 27. / 02 / 2015 - 0:00
Mesto održavanja
London

Poslodavci i preduzeća imaju ključnu ulogu u određivanju standarda za trening i edukaciju kako bi mladi koji završavaju svoje formalno obrazovanje bili spremni za rad. Međutim, mnogi poslodavci ne smatraju da su trening i obrazovanje njihova obaveza i oslanjaju se na obrazovne institucije i vladu u razvoju kandidata koji su im potrebni za rast poslovanja. Čak i kada su poslodavci uključeni u obrazovanje, često su mnogo više pod uticajem politike vlade nego što sami određuju program. 

Ovaj seminar istražuje kako poslodavci, vlada i sektor obrazovanja mogu da rade zajedno kako bi obezbedili uspešan program, i fokusira se na doprinos poslodavaca strategiji razvoja veština na nivou Velike Britanije kroz programe kao što su prakse. Proučavaće i na koji način praktikanti doprinose organizacijama u kojima rade, način na koji poslodavci balansiraju potrebe praktikanata kao učenika i radnika koji trebaju da doprinesu dugoročnom uspehu kompanija, kao i podršku koja je potrebna kako bi se podstakao rast i uspeh ovih programa.

Svaki dan seminara je fokusiran na različiti industrijski sektor i poslodavci će podeliti svoja lična iskustva rada sa praktikantima, ali će objasniti i kako izgleda biti aktivan partner pri izradi strategije razvoja veština u Velikoj Britaniji.

Korist od ovih seminara imaće vladini službenici, zakonodavci, poslodavci i njihova udruženja, donatorske agencije, kao i  stručnjaci  u oblasti obrazovanja i zapošljavanja. Učesnicima će biti pružena mogućnost da učestvuju u raspravi o tome kako se modeli iz Velike Britanije mogu primeniti na druge nacionalne strategije. Učesnici će imati priliku da se povežu sa donosiocima odluka iz celog sveta koji dele zajednički interes o praksama i angažovanosti poslodavaca.

Ciljevi seminara:

  • Upoznavanje sa politikama Velike Britanije koji imaju za cilj da razviju veštine i otvore mogućnost za zapošljavanje. Ovi programi podrazumevaju saradnju poslodavaca, državnih i obrazovnih institucija.
  • Pregled i analiza strategija Velike Britanije koje su bazirane na istraživanju potreba poslodavaca
  • Upoznavanje sa programima radnih praksi u Velikoj Britaniji
  • Upoznavanje sa radom sektorskih veća u Velikoj Britaniji
  • Jedan od ciljeva je i razmena iskustva između učesnika, uvid u druge nacionalne politike i programe rada sa poslodavcima (i njihovim udruženjima) u cilju razvoja veština kod nezaposlenih lica

 Ukoliko ste iz Srbije i zainteresovani ste za ovaj projekat možete kontaktirati Aleksandra Borisavljevića iz naše kancelarije u Beogradu.