Date
Nedelja, 25. / 09 / 2016
Mesto održavanja
ROK ZA PRIJAVU

"EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu" je pilot projekat koji sadrži komponentu regionalnog izvršnog programa obuke i komponentu razmene za mlade državne službenike iz šest zemalja Zapadnog Balkana (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, Kosova*, Srbije i Albanije), kojim upravlja Evropska komisija, a sprovodi British Council.

Prijave će biti otvorene od 15. do 25. septembra 2016, a uspešnim kandidatima će biti ponuđena mogućnost da pohađaju intenzivnu tronedeljnu (15 dana) obuku na Sciences PO u Parizu (Francuska) pod nazivom "Executive Certificate in Management and Public Policy” sa ciljem izgradnje profesionalnih kapaciteta, pripreme sledeće generacije državnih upravnika i kreatora javnih politika u šest zemalja Zapadnog Balkana koji će biti zaduženi za proces pristupanja EU. Drugi deo projekta podrazumeva učešće u dvonedeljnom regionalnom programu razmene koji ima za cilj promovisanje regionalne saradnje u procesu integracija u EU na nivou državne uprave kroz kreiranje prekograničnih veza između lidera i nosilaca promena.

Ovaj Program, čiji je radni jezik samo engleski, odabraće do 30 učesnika direktne obuke i razmene (do pet mesta je dostupno za svaku zemlju u regionu).

Ovaj poziv je otvoren za državne službenike iz redova srednjeg upravljačkog kadra kao što je navedeno u dokumetnu "Rules of Procedures" koji je objavljen na sajtu projekta, u kome možete da pronađete sve neophodne informacije i uputstvo za prijavljivanje.

* Ovaj naziv je dat bez predubeđenja stavova o statusu, i u skladu je sa UNSCR 1244/1999 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti.