Date
Utorak, 11. / 11 / 2014 - 0:00 to Sreda, 12. / 11 / 2014 - 0:00
Mesto održavanja
Online diskusije

Pridružite se našoj inicijativi u Istočnoj i Južnoj Evropi i Centralnoj Aziji koja se bavi važnim pitanjima u vezi sa unapređenjem veština, preduzetništvom i zapošljavanjem. Zajedno sa našim međunarodnim partnerima, okupićemo ljude koji su zaposleni u državnoj upravi, univerzitetima, fakultetima ali i privredi kako iz Kazahstana i susednih zemalja, tako i iz Velike Britanije. 

Konferencija "SEE Into the Future" će se održati u Astani u Kazahstanu 18. i 19. novembra 2014. godine. Saznajte više o konferenciji i registrujte se za učešće.

Online diskusije

Pozivamo vas da se uključite u naše online diskusije koje će se održati 11. i 12. novembra. Naime, okupićemo učesnike iz nekoliko zemalja koji će, u direktnoj video komunikaciji, pokušati da odgovore na važna pitanja o odnosu obrazovnog sistema i tržišta rada.

U utorak, 11. novembra sa početkom u 12:30 razgovarali smo o ulozi koju univerziteti imaju u pripremi studenata za njihove buduće karijere i kako mogu da se postaraju da studenti budu spremni za sve izazove koji ih očekuju. Snimak ove diskusije možete da pogledate ovde.

U sredu, 12. novembra od 12:00 ćemo pričati o tome šta preduzeća traže od diplomaca i sa njima ćemo razgovarati o stvarima koje nam mogu pomoći da se pripremimo za poslovni svet i da li oni misle da fakulteti čine dovoljno. Diskusiji možete da pristupite kroz YouTube link na vrhu ove strane.

Online upitnik

U okviru ovog projekta prikupili smo mišljenja studenata iz regiona o tome na koji način fakultet ili univerzitet mogu i treba da im pomognu da dobiju posao koji žele. Svi koji su popunili naš kratak upitnik do 4. novembra na taj način su se priključili istraživanju koje sprovodimo u 15 zemalja Istočne i Južne Evrope i Centralne Azije. Jedna od učesnica ovog istraživanja, Nataša Rašić, dobila je nagradu iPod nano.

Takmičenje 

Ukoliko ste diplomirali u skorije vreme ili ste mladi profesionalac i želite da unapredite svoje poznavanje engleskog jezika radi lakšeg zaposlenja - ovo je takmičenje za vas. Možete da osvojite kurs engleskog jezika u Velikoj Britaniji u trajanju od dve nedelje. Takmičenje će biti otvoreno početkom 2015. godine.

Za više informacija, pratite naš #SeeIntoTheFuture hashtag na Facebook-u i na Twitter-u, kao i ovu stranicu.