Selector Pro 2022, image
Date
Petak, 18. / 02 / 2022 to Subota, 19. / 02 / 2022

Počinje peti međunarodni muzički forum Selector PRO! U februaru prenos uživo!

Koreni ovogodišnjeg Foruma leže u stvarnim problemima muzičke industrije, ali je Forum posvećen spremnom dočeku budućih iskušenja. Da bismo na nama svojstven način definisali „Novu normalnost koja se stalno menja“, računamo na snagu muzičke zajednice – njeno teško stečeno iskustvo i dokaze međusobne podrške. Šta to znači? Naprosto to da Selector PRO 5 okuplja desetine profesionalaca iz Velike Britanije, Evrope i Centralne Azije koji će se pozabaviti značajnim tekućim i predstojećim problemima muzičke industrije.

Forum se održava 18. i 19. februara 2022. godine i sastoji se od osam moderiranih panela na razne teme u vezi s muzikom.

Kako će Forum izgledati? Selector PRO se sastoji od osam moderiranih panela koji pokrivaju niz tema relevantnih za muzičku industriju. O tome kako su na ovu industriju uticale godine pandemije, Britanka Džejn Bis: The Factory i Manchester International Festival razgovaraće s Britancem Polom Megivernom: Playbook Artists i Beril Sarıaltun, turski projekat Moj grad, moj glas. Oni će kroz studije uspešnih slučajeva preneti svoja pozitivna iskustva saradnje na daljinu u prethodne dve godine. Dona Klouz: britanski 5G Festival vodiće panel o napretku koji muzička industrija odnedavno ostvaruje kroz zanimljive hibridne događaje, a pridružiće joj se Anton Volovyk iz ukrajinskog Reface-a koji će govoriti o tome kako umetnici mogu kvalitetnije angažovati i zabavljati publiku. O tome kako se suočavati s govorom mržnje na internet platformama, britanska DJ Džjoti: Rinse FM razgovaraće s Eli Džajls: Step Music Management iz Velike Britanije i Anastasijom Babičevom, Masterskaya, ukrajinska diskografska kuća i kreativni muzički prostor i psihološkinjom Verom Kravčenko iz Ukrajine.

Šoni Kavaljero iz britanske Go 2 Agency vodiće radionicu o autorskim pravima, temi izuzetno aktuelnoj s obzirom na procvat tržišta digitalne muzike. Kavaljero će rasvetliti pitanja kao što su zaštita vlastitog rada i autorski honorar, „pravilnik“ kreativnog sadržaja na mreži i šta treba preduzeti kad treća strana bez dozvole koristi vaš rad. Prisustvovaćemo i razgovoru koji obećava širok raspon tema s obzirom na to da sagovornici predstavljaju dva najrazličitija muzička tržišta koja se mogu zamisliti: Britanac Džon Dan: Parallel Lines i Gruzijac Giorgi Kikonishvili: Electronauts / Bassiani / Horoom Nights pričaće o tome kako grade vlastite timove, o svojim metodama i o tome kako su uspeli da prežive poslednje dve godine, te šta muziku „uradi sam“ pokreće u njihovim zemljama. O ulozi muzičke industrije u suočavanju s klimatskim promenama, Kler O’Nil iz britanskog Greener Festivala i predsednica grupe Zelenih u Udruženju za elektronsku muziku/ Association for Electronic Music razgovaće s Fijematom Konte, menadžerkom za održivost životne sredine (Manchester International Festival) i Verom Logdanidi (Rhythm Büro), ukrajinskom muzičkom aktivistkinjom. One će razgovarati o tome kako umetnici i publika mogu doprineti održivijem muzičkom sektoru, kao i o izvodljivim rešenjima za sistemske promene kroz umetnost.

Ali tu nije kraj, jer ćemo razmatrati i nove pristupe saradnji, efikasno upravljanje vremenom, izazove izgradnje timova, angažovanja publike i monetizacije u onlajn prostoru, te još mnogo toga.

Konferencija Selector PRO održavaće se na onlajn platformi jednostavnoj za korišćenje, s pregršt funkcija kao što su okruženje za umrežavanje, interaktivne radionice i diskusije, sobe za susrete jedan na jedan, te biblioteka resursa za ponovne preglede održanih panela.

Osim toga, ne možete se požaliti ni na cenu. Digitalni forum Selector PRO je besplatan ukoliko se blagovremeno prijavite za učešće. Forum je besplatan. Da biste mu prisustvovali, dovoljno je da se prijavite ovde.

Pre početka događaja dobićete svoje podatke za prijavu i uputstva o tome kako da se krećete kroz prostor za onlajn sastanke.