Date
Petak, 16. / 12 / 2016 to Subota, 17. / 12 / 2016
Mesto održavanja
SKENDERIJA, SARAJEVO

Ove godine po prvi put organizujemo Skills Show – Sarajevo 2016 – regionalni skup posvećen stručnom obrazovanju i razvoju karijera. Ovaj događaj ima za cilj povezivanje poslovnog i obrazovnog sektora radi poboljšanja ukupnog kvaliteta obrazovanja u regionu i motivisanja učenika da se opredele za srednje stručne škole. Skills Show se održava u Sarajevu 16. i 17. decembra 2016, a fokusiraće se na inovacije, zapošljavanje mladih, primere pozitivne prakse i zapažene uspehe na području Zapadnog Balkana i Velike Britanije. Ovo će biti i prilika da se predstavnici poslodavaca bolje upoznaju sa svojim budućim zaposlenima. 

Program pokriva četiri privredna sektora: 

  • lepota i zdravlje
  • turizam i uslužne delatnosti
  • drvna i građevinska industrija
  • IT i inženjering.

"Skills Show Sarajevo 2016" se sastoji od sledećih celina:

  • prezentacije i takmičenja – Ovaj deo događaja omogućava predstavnicima poslodavaca i stručnih škola da razmene ideje, predstave svoje delatnosti i proizvode i prezentuju  inovacije i njihovo uspešno sprovođenje. Osim toga, učenici će, pod mentorstvom nastavnika i poslodavaca, kroz takmičenje otkriti svoje talente i prikazati stečene veštine.
  • konferencija "Prvo radno iskustvo" – Međunarodna konferencija koja okuplja regionalne predstavnike poslodavaca, organa nadležnih za obrazovanje, obrazovnih institucija, međunarodnih i nevladinih organizacija, kao i drugih aktera fokusiranih na zapošljavanje mladih. Okupićemo donosioce odluka sa prostora Zapadnog Balkana i omogućiti im da razmene iskustva, diskutuju i kreiraju preporuke za razvoj veština, reforme obrazovanja i zapošljavanje mladih na prostoru našeg regiona. 
  • Centar za učenje i razmenu informacija – Centar za učenje i razmenu informacija je deo programa u kojem će se održavati paralelne sesije koje će pokriti različite privredne oblasti.