Successful stories from our schools
Date
Sreda, 6. / 05 / 2020 -
14:00 to 14:45
Mesto održavanja
Vebinar je na engleskom jeziku

Kao deo našeg programa #OstaniKodKuće sa British Council-om organizujemo vebinar za roditelje koji će im pomoći da nauče zašto je programiranje ključno za budućnost njihove dece. Takođe, govorićemo o tome kako deca kroz igru mogu lako da počnu da programiraju na besplatnoj platformi Make Code. 

Nakon vebinara, podelićemo sa vama 13 video tutorijala koji detaljno objašnjavaju kako se platforma za programiranje koristi i kako deca mogu jako lako da naprave svoje prve projekte. 

O GOVORNICIMA

Kejt Henri je direktor za odnose sa partnerima za Severnu Ameriku u Micro:bit edukativnoj Fondaciji. Kejti je licencirana direktorka škole i bivša učiteljica i STEAM učiteljica. Možete joj pisati na Tviteru: @KatieHenryDays.

Dragutin Šćekić ima više od 20 godina iskustva kao učitelj, vodič obuka za nastavnike i obrazovni konsultant. Trenutno radi kao direktor osnovne škole. Njegova glavna područja ekspertize su reforme nastavnog plana i programa, ključne kompetencije i informacione tehnologije u obrazovanju. Bio je angažovan na različitim inicijativama i projektima za reforme obrazovnih politika u Crnoj Gori, regionu Zapadnog Balkana i Evropi. Jedan je od vodećih trenera na projektu "Škole za 21. vek" British Council-a, gde se posebno bavi obukom direktora škola.

Adeh Hovasapian je menadžer za engleski jezik i projekte u oblasti obrazovanja u British Council-u u Jermeniji. Adeh je iskusni ELT stručnjak, NILE trener i UK CMI akreditovani menadžer. U British Council-u, Adeh proteklih šest godina uspešno vodi obrazovne projekte u saradnji sa centrima za programiranje za državne škole, istraživački i razvojni rad sa visokoškolskim sektorom i rad u politici sa Ministarstvom prosvete.