Date
Sreda, 26. avg 2020 -
18:00 to 19:30
Mesto održavanja
Online Teams događaj

Kao odgovor na pandemiju Covid-19, British Council je transformisao PlayUK festival inovativnosti i interakcije između umetnosti i tehnologije. U narednim mesecima, pružajući besplatan pristup uzbudljivim sadržajima, PlayUK se preselio iz fizičkog u online prostor, zadržavajići fokus na britanskoj industriji video igara.

PlayUK 2020 je serija digitalnih događaja uživo i svi su pozvani da nauče o britanskoj gejming sceni i povežu se sa profesionalcima iz industrije video igara. Tokom narednih meseci objavljivaćemo nedeljni video sadržaj, a mesečno nuditi sesije uživo sa stručnjacima iz oblasti, a svi koji su zainteresovani za industriju video igara i kreativnu ekonomiju mogu se prijaviti. Pogledajte video sadržaj koji je već dostupan ovde.

Naša sledeća sesija uživo je pod nazivom Duhovi, ostrva i galebovi. Prilagođavanje igre Prilagođavanje igre Dear Esther za izvodjenje na lokaciji ostrva Inchcolm.  U ovoj sesiji Mona će govoriti o praktičnostima prilagođavanja video igre kao performanse uživo, izazovima i mogućnostima rada s fizičkim i digitalnim prostorima i telima, kao i vremenskim prilikama u Škotskoj. Toplo preporučujemo da se oprobate u igri Dear Esther kao pripremu za ovaj webinar (ako već niste) jer će se većina sesije fokusirati na prilagođavanje određenog okruženja igara, mehanike, zvukova i narativa.

Upoznajte našeg PlayUK predavača, Monu Bozdog!

Dizajnerka i predavač na temu 'Immersive Experience Design' na Univerzitetu Abertay. Radila je kao dramski pisac i dramaturg, ali je postala fascinirana potencijalom interdisciplinarne prakse (video igre i savremenog performansa) tokom doktorskog studija. Njena doktorska disertacija, Igrati se predstavom/Igrati igru, predstavlja saradnju između Abertay University, The Royal Conservatoire of Scotland i Nacionalnog pozorišta Škotske. Njeno je istraživanje zasnovano na praksi i fokusira se na usklađivanje savremenih performansi i video igara, posebno dizajnirajući hibridne oblike pripovedanja, performativne igre, pomešane realnosti (MR),  imerzivnih iskustva i igre za javne prostore i mesta baštine.