U subotu 13. septembra 2014. godine organizujemo seminar "Autentični materijal za predavanje i refleksivni nastavnici" u prostorijama British Council-a na adresi Terazije 8/II od 16:00 do 18:45 časova. Razgovaraćemo o upotrebi autentičnog materijala, koji se nalazi svuda oko nas, u učionici kao i o tome kako pravilno oceniti svoj rad. Na ovu temu govoriće Branka Dečković and Marija Lukač.

Korišćenje autentičnog materijala u učionicama

Koristim autentične materijale u nastavi od kada sam počela da radim u školi. Udžbenik mi nikad nije bio dovoljan izvor materijala za rad; uvek je zanimljivo doneti na čas nešto novo i drugačije. Autentični materijali su svuda oko nas – članak iz novina, scena iz filma, pesma, slika – sve može da se upotrebi kao nastavni materijal. Predstaviću neke od autentičnih materijala koje sam koristila na svojim časovim. Sigurna sam da će vam se neki od njih svideti, i da ćete želeti da ih isprobate. sa svojim đacima.

Koliko smo dobri? Iskrena ocena 17.30 – 18.45

Kao nastavnicima, dato nam je da se kritički odnosimo prema radu, učeničkom, ali i svom. Nekad mi se čini da smo isuviše kritični i da je potrebno zastati i sagledati sebe i svoj rad koliko je to moguće objektivno. To nam je cilj ove radionice, kao i da razmotrimo kuda nas vode rezultati takve analize.

O predavačima

Branka Dečković

Radim kao nastavnica engleskog jezika već deset godina, i jako volim svoj posao. Svoj posao doživljavam kao stalan process učenja i profesionalnog razvoja. Prezentacije su jedan od načina deljenja ličnog iskustva i ličnih ideja sa kolegama, i mislim da je to sjajan način da nastavnik dobije povratnu informaciju i potvrdu da je ono šta radi, i kako radi , dobro, i da dobije motivaciju da nastavi dalje.

Marija Lukač

 

Predajem engleski jezik u mešovitoj školi, pa imam sreće da pored običnog, predajem i poslovni engleski jezik. Svaka godina je drugačija, jer je začini poneki projekat. Verovatno smo se upoznali na nekom događaju ili seminaru, pošto redovno idem, i kao učesnik, i kao predavač.

Kako se prijaviti?

Ukoliko želite da se prijavite za učestvovanje u ovim radionicama molimo vas da pošaljete e-mail sa svojim imenom, školom i e-mail adresom Ivani Kaplarević do srede 10. septembra 2014. u 17:00 časova. Molimo vas da navedete da li se prijavljujete za seminar Autentični materijal za predavanje i refleksivni nastavnici ili Obučavanje nastavnika engleskog za rad sa decom u vrtićima ili oba u naslovu poruke. Molimo vas da požurite jer možemo primiti samo ograničen broj prijava. Uspešno prijavljeni će biti obavešteni e-poštom.