Date
Utorak, 13. / 03 / 2018 - 9:00

British Council vas poziva na događaj posvećen razvoju i podršci preduzetništvu na Zapadnom Balkanu, a posebno u Srbiji.

Razgovaraćemo i analizirati preduzetnički ekosistem u Srbiji i čitavom regionu, a razmenjivaćemo iskustva i učiti iz primera dobre prakse od naših domaćih gostiju, kao i od eksperata iz Velike Britanije. Dodatno, izuzetno nas raduje što ovom prilikom možemo da najavimo da je studija o barijerama za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) u regionu Zapadnog Balkana završena u okviru British Council projekta u partnerstvu sa Švedskim institutom. Istraživanje su obavili stručnjaci Univerziteta Hertfordšir koji će nam se pridružiti na ovom događaju i predstaviti najbitnije rezultate i zaključke studije kako bi pokrenuli produktivne razgovore na ovu temu i usmerili donošenje odluka u pravom smeru.

Ovom prilikom ćemo imati i izuzetnu priliku ne samo da diskutujemo o rezultatima istraživanja po prvi put, već i da razmenimo iskustva, naučimo jedni od drugih i podelimo dragocene resurse i informacije sa ključnim akterima iz ove oblasti. Čast nam je da najavimo da ćemo ugostiti i gospodina Ketana Makvanu, renomiranog međunarodnog govornika i iskusnog preduzetnika koji je započeo, razvio i prodao brojna preduzeća.

Gospodin Makvana je pokrenuo Enterprise Lab koji sada radi u 11 zemalja i obučava 100.000 ljudi godišnje, sa fokusom na mentalni razvoj radi stvaranja novih ideja, inovacija i liderstva. Pored toga što je savetnik Vlade Velike Britanije za politiku mladih i preduzetništvo, radi sa međunarodnim vladama i ministarstvima za razvoj preduzetničkog ekosistema i šef je operacija u Rockstar grupi, vodećoj finansijskoj i mentorskoj organizaciji u Velikoj Britaniji koja je bila mentor više od 7.000 preduzeća i omogućila finansiranje u iznosu od 12 miliona funti za više od 2.000 preduzeća. 

Radni jezik događaja će biti engleski. Program će početi u 9.00 časova, ali vas molimo da imate u vidu da će registracije učesnika početi od 8.30 časova. Agendu programa ćemo dostaviti pred događaj svima koji su se prijavili!