Coding Challenge 2019
Date
Petak, 29. / 11 / 2019 -
10:00 to 16:00

U sklopu programa "Škole za 21. vek" organizujemo takmičenje u programiranju na micro:bit uređajima za osnovce uzrasta od 10-15 godina. 

Pre mesec dana škole širom Vojvodine dobile su zadatak da sa svojim učenicima rade na razvijanju ideja koje bi bile odgovor na Ciljeve održivog razvoja i istraže rešenja problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu. Svrha Takmičenja je da se uključe deca iz cele zemlje i da se mladi inspirišu da rešavaju probleme u svojim školama i zajednicama kroz programiranje fizičkih uređaja. 

Naš Coding Challenge 2019 održan je u dve etape. Najpre su škole prijavljivale svoje radove online, a nakon pregledanja mnogobrojnih radova, 20 najboljih izabrano je i pozvano da svoje projekte predstave stručnom žiriju uživo. Ovom prilikom biće izabrani pobednici takmičenja u programiranju na nivou zemlje, koji će potom imati priliku da učestvuju na Regionalnom takmičenju u programiranju. 

Takmičenje u programiranju se organizuje u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog napretka Republike Srbije.