Date
Četvrtak, 18. jun 2015 - 0:00
Mesto održavanja
SAVA CENTAR, BEOGRAD

Intervencije zasnovane na dokazima i izazovi inkluzije

Zajedno sa udruženjem roditelja Autizam, pravo na život i  Društvom defektologa Srbije organizujemo konferenciju na temu implementacije posebnih programa u obrazovanju, prilagođenih osobama iz autističnog spektra, ABA metoda, koja će se održati 18. juna u Beogradu. ABA metoda se u Velikoj Britaniji sa uspehom primenjuje kako u školskom, tako i u porodičnom okruženju.

Gost iz Britanije, Dr Nil Martin, predstaviće rezultate bihejvioralnih intervencija kod autizma, a naglasak će biti na odgovarajućem treningu u pogledu stručne obuke i licenciranja. Takođe, biće reči i o konkretnim komponentama ove metode kako kroz određivanje nastavnih ciljeva, tako i kroz podsticanje tačnih i odgovarajućih reakcija, stimulaciji i ohrabrivanju, ali i o valorizaciji postignutih rezultata.

Na skupu će govoriti i Suzan Mordju, koja će predstaviti pristup British Council-a posebnim obrazovnim potrebama. Ovo će biti prvi skup na kojem će moći i da se čuju iskustva stručnjaka iz regiona (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina), kao i roditelja koji se svakodnevno suočavaju sa izazovima autizma.

Prijave za konferenciju su zatvorene.