PREKO 40 IZLAGAČA NA SAJMU 

Mnogi učesnici imaju želju da počnu da koriste nova tehnološka rešenja u nastavi, ali nisu dovoljno upoznati o dostupnim proizvodima na tržištu. Pored konferencijskog programa, organizovali smo i sajam na kome je više od 40 IKT kompanija i obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva predstavilo najnovija tehnološka rešenja u obrazovanju koja su razvili, kao i predstavili neke od proizvoda koja će se pojaviti u narednih nekoliko godina na tržištu. Posetioci su bili u mogućnosti da popričaju sa izlagačima, čuju više o dostupnim edukativnim online kursevima, isprobaju interaktivne table, rukuju robotima, saznaju više o BBC-jevim čipovima za kodiranje, kao i da čuju o tehnologiji 3D štampača - mašinama koje polako menjaju svet.

 

UPOZNAJTE SE SA NEKIM OD SAJAMSKIH IZLAGAČA:

Certiadria

ZLATNI PARTNER

Certiadria je međunarodna kompanija koja posluje u oblasti obrazovanja, partner Certiport / Person VUE kompanije i pokriva tržište Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Malte, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Certiadrija se zalaže za pružanje usluga obrazovanja i sertifikovanja znanja zarad globalnog profesionalnog uticaja i gradi jake veze između akademskog i industrijskog sveta.

http://www.certiadria.com/

Certiport

ZLATNI PARTNER

Certiport je ogranak kompanije Pearson VUE koji se bavi organizovanjem programa obuke u oblasti digitalnih veština koje su potrebne za konkuretno globalno tržište rada. Ove obuke se organizuju u više od 13.000 ovlašćenih ispitnih centara kompanije Certiport širom sveta i uključuju zvanične sertifikovane programe Microsoft Office Specialist, Microsoft Technology Associate, Microsoft Certified Educator, Adobe® Certified Associate, Autodesk Certified User, Intuit QuickBooks Certified User i IC3 Digital Literacy.

www.certiport.com 

Pearson

ZLATNI PARTNER

Pearson je najveća obrazovna kompanija  na svetu, koja  posluje u više od  70 zemalja. Misija kompanije je da pruži podršku svima koji se nalaze u sistemu obrazovanja na merljiv način koji može da utiče na njihov život. Kompanija nudi niz obrazovnih proizvoda i usluga institucijama, vladama i pojedinicima, sa ciljem da podrži napredak i pomogne im da ostvare svpj potencijal. Njihova obaveza partnerima i korisnicima zahteva holistički pristup obrazovanju. Taj pristup započinje istraživanjem kakva vrsta učenja najbolje odgovara određenoj sredini, zatim povezuje ljude i organizacije da bi se razvile ideje kako poboljšati proces učenja, a na samom kraju meri rezultate upotrebe proizvoda i nivo ostvarenja ciljeva.  

http://www.pearson.rs/ 

Akademija Oracle

SREBRNI PARTNER

Akademija Oracle na globalnom nivou sprovodi programe za razvoj obrazovanja kada su kompjuterske nauke u pitanju kako bi podstakla inovacije, razvoj ve[tina i različitost na polju tehnologija. Svake godine, Akademija Oracle radi sa preko 3.1 miliona studenata u 110 zemalja. Kako bi obezbedili konstantan napredak na polju kompjuterskih nauka na svim nivoima, razvili su različita rešenja koja mogu da se koriste u učionici ili za potrebe istraživanja ne komercijalnog karaktera. U njih spadaju tehnologija, nastavni program, softver, radionice namenjene studentima, obuka nastavnika kao i sertifikati koje izdaje Oracle. Studenti razvijaju IT i poslovne veštine koristeći softver koji se upotrebljava u velikom broju industrijskih grana dok nastavnici prate tempo razvoja savremene tehnologije kroz stalne programe profesionalnog razvoja.

http://academy.oracle.com 

Microsoft

SREBRNI PARTNER

Kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u razvoju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj pun potencijal. Misija Microsoft-a u obrazovanju je da omogući svakom učeniku, studentu i nastavniku da postignu više. Suština ove misije је pružanje impresivnih i inkluzivnih iskustava koja podstiču proces učenja tokom celog života, podsticanje razvoja osnovnih veština i podrška nastavnicima u vođenju i negovanju aspiracija i strasti učenika ka znanju. Njihov cilj je da inspirišu učenike i nastavnike da stvaraju i dele iskustva na potpuno nov način, da podučavaju i uče kroz istraživanja i prilagođavaju se individualnim potrebama za učenjem, kako bi mogli uspešnije da stvaraju, osmišljavaju, inoviraju i grade uz pomoć tehnologija.

https://www.microsoft.com/sr-latn-rs/

Cisco

BRONZANI PARTNER

Cisco je svetski lider u oblasti IT koji pomaže kompanijama da iskoriste buduće prilike kroz povezivanje. Od svog osnivanja ova kompanija se vodi konceptom rešenja koja su vođena specifičnim potrebama klijenta i izazovima sa kojima se suočava. Jedan par, koji je radio na Univerzitetu Stanford, želeo je da razmenjuje mailove iz kancelarija koje su se nalazile u različitim zgradama, ali nisu mogli zbog tadašnje tehnologije. Iz te potrebe nastao je ruter sa višestrukim protokolom.

http://www.cisco.com/yu 

Comtrade Distribution

BRONZANI PARTNER

Comtrade Distribution je deo Comtrade grupe i regionalni lider u distribuciji IT opreme, consumer elektronike i mobilnih telefona. Uz pomoć 260 vrhunskih profesionalaca i preko 20 godina iskustva, ova kom panija je posvećena izgradnji uspešnih partnerstava sa više od 50 globalno značajnih vendora i partnerima iz celog regiona. Uz najširi spektar proizvoda, efektnu logistiku i snažnu marketinšku podršku, Comtrade Distribution je prva regionalna IT kompanija koja koristi standarde ISO 9001 sertifikata i jedina čiji portfolio obuhvata čak 5.000 IT proizvoda i 250 proizvoda consumer elektronike.

www.comtradedistribution.com 

ACADEMY387

ACADEMY387 i BOOKVAR su otvorene obrazovne platforme za sve pojedince i ustanove sa zajedničkim ciljem deljenja znanja. Primarni fokus ja na stvaranju intenzivnih i kratkih kurseva, radionica i lekcija koje razvijaju stručnjaci.

AKADEMIJA387 pruža neophodne treninge i resurse, kao i edukaciju iz oblasti koje tržište traži. BOOKVAR je online obrazovna platforma za profesionalce, nastavnike, studente i učenike.

Kompanija je fokusirana na kreiranje rešenja za lako sticanje i deljenje znanja u virtuelnom svetu, kao što su korak-po-korak video lekcije, kao i mnogo drugih alata koji nisu dostupni u tradicionalnom načinu obrazovanja.

http://www.academy387.com/

AGE

AGE je specijalizovana firma za multimedijalne, interaktivne, edukativne i asistivne tehnologije. AGE se pojavljuje kao integrator sistema u oblasti standardne i inkluzivne edukacije, kao i specifičnih inkluzivnih tretmana. AGE je tvorac bitnih autentičnih konceptualnih rešenja i samostalnih uređaja u navedenim oblastima. Multimedija, interaktivnost i fleksibina integracija tradicionalnog koncepta sa najsavremenijim tehnologijama je specifičnost firme AGE.

http://www.age.co.rs/interaktivna-multimedija/kipage/

Akademija Filipović

Академија Филиповић se smatra мaтрa сe liderom  neformalnog obrazovanja u Srbiji. Bave se izradom web-aplikacija koje zajedno čine jedan ozbiljan informacioni sistem koji je primenljiv, veoma koristan i koji uveliko olakšava rad zaposlenima u obrazovanju, od predškolskih ustanova do univerziteta. Tu spadaju: Portfolio nastavnika i učenika, Elektronska pedagoška sveska, Godišnji plan stručnog usavršavanja na nivou škole, samoevaluacija, interfejs za roditelje, štampanje svedočanstava, e-biblioteka, platforma za izradu školskih sajtova, platforma za učenje na daljinu (e-learning), Elektronski dnevnik, program za PP službu. Pored toga, opremaju škole interaktivnim tablama, savremenom IT opremom, školskim nameštajem, kabinetima.