PREKO 40 IZLAGAČA NA SAJMU 

Mnogi učesnici imaju želju da počnu da koriste nova tehnološka rešenja u nastavi, ali nisu dovoljno upoznati o dostupnim proizvodima na tržištu. Pored konferencijskog programa, organizovali smo i sajam na kome je više od 40 IKT kompanija i obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva predstavilo najnovija tehnološka rešenja u obrazovanju koja su razvili, kao i predstavili neke od proizvoda koja će se pojaviti u narednih nekoliko godina na tržištu. Posetioci su bili u mogućnosti da popričaju sa izlagačima, čuju više o dostupnim edukativnim online kursevima, isprobaju interaktivne table, rukuju robotima, saznaju više o BBC-jevim čipovima za kodiranje, kao i da čuju o tehnologiji 3D štampača - mašinama koje polako menjaju svet.

 

UPOZNAJTE SE SA NEKIM OD SAJAMSKIH IZLAGAČA:

Certiadria

ZLATNI PARTNER

Certiadria je međunarodna kompanija koja posluje u oblasti obrazovanja, partner Certiport / Person VUE kompanije i pokriva tržište Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Malte, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Certiadrija se zalaže za pružanje usluga obrazovanja i sertifikovanja znanja zarad globalnog profesionalnog uticaja i gradi jake veze između akademskog i industrijskog sveta.

http://www.certiadria.com/

Certiport

ZLATNI PARTNER

Certiport je ogranak kompanije Pearson VUE koji se bavi organizovanjem programa obuke u oblasti digitalnih veština koje su potrebne za konkuretno globalno tržište rada. Ove obuke se organizuju u više od 13.000 ovlašćenih ispitnih centara kompanije Certiport širom sveta i uključuju zvanične sertifikovane programe Microsoft Office Specialist, Microsoft Technology Associate, Microsoft Certified Educator, Adobe® Certified Associate, Autodesk Certified User, Intuit QuickBooks Certified User i IC3 Digital Literacy.

www.certiport.com 

Akademija Oracle

SREBRNI PARTNER

Akademija Oracle na globalnom nivou sprovodi programe za razvoj obrazovanja kada su kompjuterske nauke u pitanju kako bi podstakla inovacije, razvoj ve[tina i različitost na polju tehnologija. Svake godine, Akademija Oracle radi sa preko 3.1 miliona studenata u 110 zemalja. Kako bi obezbedili konstantan napredak na polju kompjuterskih nauka na svim nivoima, razvili su različita rešenja koja mogu da se koriste u učionici ili za potrebe istraživanja ne komercijalnog karaktera. U njih spadaju tehnologija,nastavni program,softver,radionice namenjene studentima,obuka nastavnika kao i sertifikati koje izdaje Oracle. Studenti razvijaju IT i poslovne veštine koristeći softver koji se upotrebljava u velikom broju industrijskih grana dok nastavnici prate tempo razvoja savremene tehnologije kroz stalne programe profesionalnog razvoja.

http://academy.oracle.com 

Cisco

BRONZANI PARTNER

Cisco je svetski lider u oblasti IT koji pomaže kompanijama da iskoriste buduće prilike kroz povezivanje. Od svog osnivanja ova kompanija se vodi konceptom rešenja koja su vođena specifičnim potrebama klijenta i izazovima sa kojima se suočava. Jedan par, koji je radio na Univerzitetu Stanford, želeo je da razmenjuje mailove iz kancelarija koje su se nalazile u različitim zgradama, ali nisu mogli zbog tadašnje tehnologije. Iz te potrebe nastao je ruter sa višestrukim protokolom.

http://www.cisco.com/yu 

Comtrade Distribution

BRONZANI PARTNER

Comtrade Distribution je deo Comtrade grupe i regionalni lider u distribuciji IT opreme, consumer elektronike i mobilnih telefona. Uz pomoć 260 vrhunskih profesionalaca i preko 20 godina iskustva, ova kom panija je posvećena izgradnji uspešnih partnerstava sa više od 50 globalno značajnih vendora i partnerima iz celog regiona. Uz najširi spektar proizvoda, efektnu logistiku i snažnu marketinšku podršku, Comtrade Distribution je prva regionalna IT kompanija koja koristi standarde ISO 9001 sertifikata i jedina čiji portfolio obuhvata čak 5.000 IT proizvoda i 250 proizvoda consumer elektronike.

www.comtradedistribution.com 

ACADEMY387

ACADEMY387 i BOOKVAR su otvorene obrazovne platforme za sve pojedince i ustanove sa zajedničkim ciljem deljenja znanja. Primarni fokus ja na stvaranju intenzivnih i kratkih kurseva, radionica i lekcija koje razvijaju stručnjaci.

AKADEMIJA387 pruža neophodne treninge i resurse, kao i edukaciju iz oblasti koje tržište traži. BOOKVAR je online obrazovna platforma za profesionalce, nastavnike, studente i učenike.

Kompanija je fokusirana na kreiranje rešenja za lako sticanje i deljenje znanja u virtuelnom svetu, kao što su korak-po-korak video lekcije, kao i mnogo drugih alata koji nisu dostupni u tradicionalnom načinu obrazovanja.

http://www.academy387.com/

BESA

BESA je trgovinsko udruženje britanskih kompanija koje se bave distribucijom obrazovne opreme i pružanjem usluga u ovoj oblasti. Ova organizacija broji preko 300 članova i pokriva sve nivoe obrazovanja, od predškolskog do visokog, i distribuira različite tipove opreme namenjene obrazovanju, od nameštaja do IKT, kako bi ispunila obrazovne zahteve u celom svetu.

Britannica

Onlajn proizvodi za digitalno učenje kompanije Britannica promovišu znanje i obrazovanje. Britannica obezbeđuje digitalne materijale za osnovne i srednje škole, kao i fakultete širom sveta. Kompletan sadržaj ide u korak s vremenom, relevantan je i pouzdan, a može da se koristi i u učionici i od kuće na bilo kom uređaju. 

Duboko su uključeni u saradnju sa školama, roditeljima i nastavnicima kroz dizajniranje proizvoda za učionicu 21. veka i današnje učenje u kućnom okruženju. Pioniri su u digitalnom obrazovanju i proizvodimo resurse koji podržavaju one sa najmanjim do onih sa najvećim sposobnostima sa specijalno dizajniranim pogodnostima koje pomažu osobama koje engleski uče kao strani jezik i učenicima sa poteškoćama u čitanju.

www.britannica.co.uk

Clevertouch

Clevertouch će predstaviti novu generaciju interaktivnih monitora, prvu sa integrisanim Android operativnim sistemom i 4K rezolucijom za jedinstveno korisničko iskustvo. Sa specijalnim metalnim okvirom i anti-refleks kaljenim staklom namenjeni su zahtevnim školskim ili univerzitetskim okruženjima.

Uz Clevertouch monitore možete direktno da pristupite internetu bez povezivanja sa računarom, a napredne Clevertouch funkcije lako su dostupne svima uz jedinstveni LUX interfejs, koji sve alate za rad smešta na dohvat ruke. U svaki monitor integrisan je Cleverstore, jedinstvena baza besplatnih aplikacija za edukativnu primenu.

https://www.clevertouch.com

DIVISION Visual Solutions

DIVISION Visual Solutions je kompanija specijalizovana u domenu projektovanja I implementacije profesionalnih vizualnih rešenja u edukaciji primenom poslednjih tešnoloških dostignuća iz oblasti audio i video industrije. 

Obezbeđuje interaktivna “touch screen” rešenja kao i moderna nastavna sredstva za digitalno učenje vodećih svetskih proizvođača SMART Technologies, NEC, Aver, Plus za primenu u osnovnim i srednjim školama, na fakultetima kao i za korporativni trening kadrova.