Značajan broj ljudi je posetio naš štand i svi su pokazali veliko interesovanje. Pozvali ste upravo one ljude koje smo tražili.

− LEGO Education

Paralelno sa dvodnevnom konferencijom u februaru 2015. organizovali smo sajam na kome su predstavljena najnovija tehnološka rešenja u obrazovanju. Sajam je otvorio mogućnost da se naprave nove poslovne veze između ponuđača i kupaca IKT opreme koja se može koristiti u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju.

Posetioci su na sajmu imali prilike da se upoznaju sa IKT kompanijama, izdavačima, školama, univerzitetima i drugim obrazovnim ustanovama koji su predstavili najnoviju računarsku i audiovizuelnu opremu, mobilne uređaje, programe, aplikacije, digitalne udžbenike i druge proizvode i usluge koje mogu doprineti podizanju kvaliteta obrazovanja.

Na svojim štandovima, kao i na centralnom sajamskom štandu Enter ExpoHub, izlagači su održavali i brojna predavanja i prezentacije svoje ponude. Pogledajte kako je izgledao program predavanja na sajmu.

Kompanije koje su se predstavile na sajmu 2015. godine

Admin Trening Centar

Admin Training Centar je edukativni centar koji se bavi specijalizovanim obukama iz oblasti informacionih tehnologija, sa posebnim fokusom na edukaciju sistem administratora za Microsoft i Linux platforme. Pored tih obuka u ponudi je i veliki broj "custom" obuka za buduće, ali i za iskusne administratore. Veliki značaj se pridaje i seriji praktičnih treninga, koji simuliraju rad u realnom poslovnom okruženju.

Advant

Internet partner

Advant je osnovan 1998. godine u Ljubljani, a od 2001. posluje u Srbiji i bavi se distribucijom IT opreme namenjene velikim informacionim sistemima. Advant svoje poslovanje deli u tri osnovne kategorije: data centri, računarske mreže i automatizacija zgrada. Advant je uradio poslove inženjeringa, projektovanja, isporuke i instalacije opreme na najvećem broju pristupnih tačaka u okviru ARNES Slovenija. Iskustvo na tom projektu su preneli i u našu zemlju kroz isporuke Eduroam ready opreme akademskim korisnicima u Srbiji.

AGE

AGE je specijalizovana firma za multimedijalne, interaktivne, edukativne i asistivne tehnologije. AGE se pojavljuje kao integrator sistema u oblasti standardne i inkluzivne edukacije, kao i specifičnih inkluzivnih tretmana. AGE je tvorac bitnih autentičnih konceptualnih rešenja i samostalnih uređaja u navedenim oblastima. Multimedija, interaktivnost i fleksibina integracija tradicionalnog koncepta sa najsavremenijim tehnologijama je specifičnost firme AGE.

http://www.age.co.rs/interaktivna-multimedija/kipage/

Arbor

Njihova misija je da unaprede obrazovanje širom sveta koristeći podatke. Kako bi ovo izveli, razvili su moćan pretraživač podataka koji može da analizira podatke sa više platformi i prezentuje jasne i korisne analize profesorima, zaposlenima u oblasti obrazovanja i roditeljima. Ova platforma se koristi u preko 6.000 škola i koledža širom sveta. Glavni centar se nalazi u Beogradu, gde imaju tim eksperata u oblasti razvoja i menadžmenta proizvoda. 

Autodesk i OSA Računarski inženjering

Kompanija OSA je jedna od vodećih IT kompanija u regionu. Jedini je distributer Autodesk softvera za 2D i 3D projektovanje u svim inženjerskim oblastima u ovom regionu. Ovlašćeni je ditributer vodećih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za skeniranje i štampu Océ i Canon, kao i sistema za kovertiranje Kern. OSA nudi i sopstveno rešenje za upravljanje dokumentacijom i poslovnim procesima - UniDocs.

BluPoint

BluPoint nudi pristup proverenim obrazovnim resursima kojima studenti mogu da pristupe preko svojih mobilnih uređaja bez ikakve naknade. Koristeći servere u mogućnosti su da pruže tekstualni i multimedijalni sadržaj kao i aplikacije koristeći WIFI, Bluetooth i FM radio. Korisnici takođe mogu da dele sadržaj u okviru svoje BluPoint mreže ili šire. Podaci predstavljaju i veoma bogat izvor informacija za profesore. 

British Embassy Belgrade / UK Trade and Investment

Sa profesionalnim savetnicima u preko 100 zemalja sveta, UK Trade & Investment je vladina organizacija koja pomaže britanskim kompanijama u poslovanju na globalnom tržištu i asistira inostranim kompanijama da kvalitetno investiraju u privredu Velike Britanije.

Centar za promociju nauke

Centar za promociju nauke je državna institucija Republike Srbije, osnovana sa ciljem da se građanima približe nauka i tehnologija, da im se predstave najnovija saznanja o svetu koji nas okružuje, da bude prozor u budućnost koji budi radoznalost i, najzad, da podstiče mlade da se opredele za naučno obrazovanje i karijeru.

www.elementarium.cpn.rs

Coprix Media

COPRIX Media kreira inovativne i zabavne sisteme za učenje i do sada je razvila edukativne aplikacije "Interaktivni bukvar", "Interaktivna matematika" i radi na razvoju aplikacije "Interaktivni svet oko nas". Njihov cilj je da pomognu u stvaranju obrazovanja vrhunskog kvaliteta, uz pomoć najnovijih tehnologija koje deca svakodnevno koriste. Njihovi sistemi i aplikacije će pomoći deci da aktivno razviju svoje prirodne afinitete i dostignu svoj maksimalni potencijal još od prvih koraka u obrazovanju.

DK

DK je nagrađivani izdavač, deo najveće svetske izdavačke kompanije na svetu “Penguin Random House”. Na međunarodnom nivou su lider na polju ilustrovanih publikacija. Njihove publikacije prodaju se u preko 87 zemalja, i prevode na preko 62 jezika. Njihov cilj je da informišu i zabave čitaoce svih doba kroz knjige, aplikacije i elektronske knige koje odlikuju jedinstvene i atraktivne ilustracije koje su prepoznatljive širom svea