UTISCI O DOGAĐAJU NA LICU MESTA

Naši blogeri su redovno izveštavali o najnovijim obrazovno-tehnološkim proizvodima na sajmu kroz različite tekstove o IKT u obrazovanju. Ukoliko ste roditelj, nastavnik ili zaposlen u nekoj od IT kompanija i interesuje vas ova tema, a niste bili u prilici da posetite događaj ili želite da čujete još nečiji ugao gledanja, njihove tekstove o utiscima sa lica mesta možete pogledati ovde. 

 

Ko je blogovao na događaju?

Dejan Bošković

Dejan radi u osnovnoj školi „Ivo Andrić“ u Beogradu kao nastavnik biologije pomoćnik direktora. Trudi se da koristi nove pristupe i pomogne đacima da probleme posmatraju iz više uglova i da ih rešavaju što je moguće više samostalno. U tome koristi projektnu nastavu i često sarađuje sa stranim institucijama.

Vodi blog koji se zove „Biološki blog“ i svakodnevno piše tekstove koji imaju za cilj da informišu nastavnike o najnovijim zbivanjima u nastavi, ali i u nauci.

TEKSTOVI:

Nove tehnologije i u 2017.

Ivana Ćirković | @i_cirkovic

Ivana Ćirković je vlasnica ženskog portala OrganVlasti, konsultant iz oblasti društvenih medija, ePR-a i digitalnog marketinga, vlasnica agencije KickStart.rs, aktivni član online scene u Srbiji i mama troje dece. Svoje iskustvo iz profesije i dugogodišnjeg rada koristi za edukaciju drugih kao predavač, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

OrganVlasti.com

Ivica Županjac

Ivica je učitelj u OŠ "Milun Ivanović" u Ušću na Ibru. Autor je blogova "Sajber učitelj" i "Sajber veb alati". Autor i realizator akreditovanih seminara gde se trudi da, između ostalog, pokaže kolika je dobit u primeni IKT-a u nastavi. Intenzivno istražuje primenu IKT u školi i mišljenja je da je ovo sjajan alat koji može da poboljša kvalitet nastave. Voli da eksperimentiše, crta stripove, kreira e-novine… 

Njegov moto: "Ko hoće pronađe način, ko neće pronađe razlog".

Tekstovi:

Nove tehnologije u obrazovanju

Jelena Bratić|@Kakojecakaze

Jelena radi kao nastavnik srpskog jezika i književnosti u Srednjoj muzičkoj školi "Davorin Jenko". Autor je čitanke za osmi razred "Moj srpski jezik 8".Vodi i uređuje blog "Kako Jeca kaže", koji se bavi srpskim jezikom – gramatikom, pravopisom i kulturom izražavanja.

Ponekad se dotakne i nekih drugih tema iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, jer nedoumice su nedoumice. Sarađuje sa brojnim portalima i onlajn časopisima koji se bave sličnim temama. 

TEKSTOVI:

Stari romani i nove tehnologije.

Jugoslava Lulić|@Jugoslaval

Jugoslava je nastavnica srpskog jezika i književnosti u srednjoj stručnoj školi, sertifikovani instrukcioni dizajner, autor i moderator nekoliko akreditovanih onlajn kurseva za nastavnike.

Autor je bloga "Učenje kroz avanturu" koji je nastao iz puke radoznalosti, želje da isproba jedan novi medij, a narastao iz potrebe da svoja iskustva, posebno ona nova i nesvakidašnja, podeli sa drugima. 

https://jugoslava.wordpress.com/

Vladimir Stanković|@DedaBor

Vladimir je magistar nauka iz oblasti industrijskog menadžmenta, uža oblast – upravljanje ljudskim resursima. U svom dosadašnjem radu u školama bio je na poziciji profesora fizičkog vaspitanja, u Školskom odboru i  sindikatu kao član i predsednik, kao direktor škole 11 godina.

Dobitnik je nagrade za najboljeg poslodavca u kategoriji javnih preduzeća u Srbiji. Koautor u nekoliko seminara za nastavnike i koordinator u velikom broju uspešno realizovanih projekata iz različitih oblasti. Dugogodišnjii korisnik internet alata, bloger, predavač na mnogobrojnim domaćim i medjunarodnim konferencijama.

TEKSTOVI:

Nove tehnologije u obrazovanju 2017.