Date
Utorak, 15. / 09 / 2015 - 23:59
Mesto održavanja
ROK ZA PRIJAVU JE ISTEKAO

RADNO ISKUSTVO U OBLASTI EVROPSKIH INTEGRACIJA ZA DRŽAVNE I JAVNE SLUŽBENIKE

Četvrti ciklus programa “Profesionalno usavršavanje u Velikoj Britaniji” omogućiće da srpski državni i javni službenici, tokom februara i marta 2016. godine, do šest nedelja borave i rade u Velikoj Britaniji.

Program finansira Britanska ambasada u Beogradu i predstavlja nastavak uspešne saradnje sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije. Kroz ovaj program želimo da povećamo kapacitet državnih institucija Republike Srbije za pristupanje Evropskoj uniji i omogućimo povezivanje srpskih i britanskih institucija.

Ovim programom se obraćamo članovima pregovaračkih grupa koji rade na poslovima pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Učesnici našeg programa biće profesionalci koji će, nakon povratka u Srbiju, moći da podele stečeno iskustvo sa svojim kolegama i nastave sa radom na procesu pridruživanja koristeći znanja stečena u Velikoj Britaniji.

Tokom boravka u Velikoj Britaniji učesnici programa će od prvog dana raditi rame uz rame sa britanskim kolegama, često u međunarodnom okruženju. Ovo nije prilika samo za profesionalno usavršavanje učesnika programa, već i za institucije koje predstavljaju, kao i institucije u Velikoj Britaniji. Radeći zajedno na istoj temi, jačaju se veze između srpskih i britanskih institucija i uspostavljaju novi kanali komunikacije.

U poslednje tri godine ukupno 22 učesnika iz 18 državnih i javnih institucija Republike Srbije imalo je mogućnost da provede šest ili četiri nedelje u preko 30 relevantnih institucija u Velikoj Britaniji. Pogledajte ko su bili učesnici prethodnih godina i kakva su njihova iskustva iz Velike Britanije.

Prijavljivanje je završeno u utorak, 15. septembra. Nakon intenzivnog procesa selekcije, sada imamo dva službenika koji će se u februaru i martu 2016. usavršavati u Velikoj Britaniji:

Učesnik programa

Institucija u Velikoj Britaniji

Damir Ledenčan
samostalni savetnik, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije

The Department for Transport (London)

House of Commons Transport Committee (London)

Transport Focus (London) 

Intelligent Transport Systems (London) 

Milica Vujović
savetnik u Odeljenju za sektorske politike EU, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije 

Europe and External Affairs of the Scottish Parliament (Edinburgh) 

European Unit of the Scottish Government (Edinburgh) 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte našeg koordinatora za projekte Mirjanu Nikolić