Date
Subota, 14. jun 2014 - 9:00
Mesto održavanja
Sava Centar, Beograd

U subotu, 14. juna 2014. organizovali smo Drugu konferenciju o posebnim obrazovnim potrebama i inkluzivnom obrazovanju u Sava Centru u Beogradu.

Cilj konferencije, podeljene u dva dela – plenarni i radioničarski, bila je da istakne važnost inkluzivnog obrazovanja i adekvatne obuke nastavnika koji takvu nastavu izvode. Takođe, podelili smo iskustva iz Velike Britanije i drugih zemalja i nastavnicima ponudili praktične savete i rešenja koje mogu primeniti u svojoj učionici.

Naši uvaženi predavači iz Velike Britanije koji imaju veliko iskustvo u ovoj oblasti govorili su o praksi iz Velike Britanije, izazovima koji stoje pred nastavnicima, ali i donosiocima odluka. Oni su se kroz radionice fokusirali na teme kao što je autizam, ali i druge izazove koje inkluzivna učionica nosi sa sobom. Preuzmite program događaja i biografije predavača (ako je vama ili nekome u vašem okruženju ovaj dokument potreban u alternativnom formatu, molimo vas da nas kontaktirate).

Ko je učestvovao u konferenciji?

Na konferenciji su učestvovali svi zainteresovani za teme posebnih obrazovnih potreba i inkluzivnog obrazovanja: vaspitači, nastavnici i profesori (iz osnovnih, srednjih škola i univerziteta, kako državnih, tako i privatnih), pedagozi, psiholozi, defektolozi, socijalni radnici, direktori škola, predstavnici nevladinog sektora, međunarodnih organizacija, državnih agencija i ministarstava, udruženja roditelja i specijalizovanih organizacija.

Da li je bilo drugih događaja na ovu temu?

Pored konferencije u Sava Centru, organizovali smo okrugli sto na kome se razgovaralo o posebnim obrazovnim potrebama i inkluzivnom obrazovanju u Srbiji. Ovaj događaj je održan u petak, 13. juna u našoj kancelariji u Beogradu. Događaj je bio namenjen direktorima škola, donosiocima odluka iz vladinog i nevladinog sektora, međunarodnim organizacijama i institucijama. Preuzmite program ovog događaja (ako je vama ili nekome u vašem okruženju ovaj dokument potreban u alternativnom formatu, molimo vas da nas kontaktirate).

Želite više informacija?

Ako imate dodatnih pitanja o konferenciji, molimo vas da se javite našem kolegi Kristijanu Rajkoviću koji će vam rado pomoći.

Snimili smo sve delove konferencije. Pogledajte.