Paralelno sa dvodnevnom konferencijom na "Novim tehnologijama 2016." organizovali smo sajam na kome je više od 60 IKT kompanija i obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva predstavilo najnovija tehnološka rešenja u obrazovanju koja su razvili. Posetioci su bili u mogućnosti da obiđu njihove štandove, isprobaju interaktivne table i druga interaktivna rešenja za učionicu, uvere se da je kvalitetno učenje preko interneta moguće i pogledaju kako funkcioniše 3D štampač.

Pored kompanija iz Srbije, na sajmu se predstavilo više od 20 britanskih firmi od kojih su se mnoge po prvi put predstavile u našem regionu.

Sajamski izlagači:

Oracle

Zlatni partner

Oracle Akademija obučava više od 1.9 miliona studenata širom sveta u veštinama koje su relevantne za današnje tržište rada. Mali broj oblasti može da pruži veće mogućnosti studentima današnjice nego što to čine računarske nauke i inženjering. Kako bi pomogla predavačima da zainteresuju svoje studente za ove oblasti, Oracle Akademija im pruža resurse koji su savremeni, relevantni za tržište i korisni.

Intel

SREBRNI PARTNER

Intel čini najneverovatnija iskustva budućnosti mogućim. Inovacije kompanije Intel proširuju bazu do koje kompanija dopire i osnažuju računarstvo personalnim uređajima i poslovnim serverima, cloud-om, čine internet stvari (IoT) pametnijim i povezanijim, a pomažu i da se osigura bezbednost naših digitalnih života. Rad više od 100.000 zaposlenih transformiše poslovanje, podstiče nova otkrića i unapređuje ljudska iskustva.

Lenovo

SREBRNI I TEHNIČKI PARTNER

Lenovo je lider u pružanju inovativne potrošačke, komercijalne i preduzetničke tehnologije. Njihov portfolio kvalitetnih, sigurnih proizvoda i usluga obuhvata računare (uključujući legendarne Think i multimode YOGA brendove), radne stanice, servere, skladišne sisteme i liniju mobilnih proizvoda kao što su pametni telefoni, tablet uređaji i aplikacije.

Cisco

BRONZANI PARTNER

Cisco je svetski lider u oblasti IT koji pomaže kompanijama da iskoriste buduće prilike kroz povezivanje. Od svog osnivanja ova kompanija se vodi konceptom rešenja koja su vođena specifičnim potrebama klijenta i izazovima sa kojima se suočava. Jedan par, koji je radio na Univerzitetu Stanford, želeo je da razmenjuje mailove iz kancelarija koje su se nalazile u različitim zgradama, ali nisu mogli zbog tadašnje tehnologije. Iz te potrebe nastao je ruter sa višestrukim protokolom.

Comtrade Distribution

BRONZANI PARTNER

Comtrade Distribution je deo Comtrade grupe i regionalni lider u distribuciji IT opreme, consumer elektronike i mobilnih telefona. Inspirisana Comtrade brendom Tesla, EDU mobilna platforma omogućava svestrano interaktivno učenje, lak pristup edukativnim sadržajima i povezivanje svih učesnika u obrazovnom procesu, a uz pomoć efikasne mrežne platforme koju obezbeđuje renomirana kompanija Cisco.

Advant

INTERNET PARTNER

ADVANT je osnovan 1998. godine u Ljubljani, a od 2001. posluje i u Srbiji gde se bavi projektovanjem, inženjeringom i isporukom opreme za velike informacione sisteme. Poslovanje je podeljeno u tri kategorije i to: data centri, računarske mreže i automatizacija zgrada. U okviru EDIROAM projekta Akademske mreže Slovenije, postavljeno je preko 2.300 bežičnih pristupnih tačaka.

LINK group

LIVESTREAM PARTNER

LINK group je vodeća internacionalna kompanija koja se 20 godina uspešno bavi profesionalnom edukacijom i sertifikacijom iz IT oblasti i savremenog poslovanja. Lider je u obrazovanju na daljinu i razvoju edukativnih softvera za online edukaciju. Ima predstavništva u Srbiji, BiH, Rumuniji, Ukrajni i Moldaviji, a putem online učenja okuplja polaznike iz preko 120 zemalja sveta.

www.link-group.eu

2Simple

2Simple se već 15 godina bavi razvojem obrazovnog softvera namenjenog osnovnom obrazovanju za koji su dobili preko 40 nagrada. Iako se sedište kompanije nalazi u Velikoj Britaniji, njihove proizvode koriste stotine hiljada učenika u učionicama širom sveta.

Na sajmu će predstaviti "Purple Mash", veoma uspešnu platformu za učenje putem interneta koja se sastoji iz kreativnih alata i igrica čiji je cilj da inspirišu decu, podignu standarde i posluže kao podrška nastavnicima. Ova platforma dozvoljava đacima da učenje započnu u školi, a nastave ga kod kuće i može se koristiti na računaru, laptopu ili tabletu.

3D-CADDIT d.o.o.

3D-CADDIT d.o.o. je jedino preduzeće na teritoriji Republike Srbije koje više od osam godina vrši implementaciju 3D štampe, 3D skeniranja i drugih najnovijih tehnologija u obrazovni sistem na svim nivoima i u skoro svim drugim oblastima ljudskog delovanja. Na sajmu će predstaviti najnovija tehnička dostignuća iz oblasti 3D štampe i 3D skeniranja kompanija MakerBot i 3D Systems.

AGE

AGE je specijalizovana firma za multimedijalne, interaktivne, edukativne i asistivne tehnologije. AGE se pojavljuje kao integrator sistema u oblasti standardne i inkluzivne edukacije, kao i specifičnih inkluzivnih tretmana. AGE je tvorac bitnih autentičnih konceptualnih rešenja i samostalnih uređaja u navedenim oblastima. Multimedija, interaktivnost i fleksibina integracija tradicionalnog koncepta sa najsavremenijim tehnologijama je specifičnost firme AGE.

http://www.age.co.rs/interaktivna-multimedija/kipage/