Sajamski izlagači

Paralelno sa dvodnevnom konferencijom na "Novim tehnologijama 2016." organizovali smo sajam na kome je više od 60 IKT kompanija i obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva predstavilo najnovija tehnološka rešenja u obrazovanju koja su razvili. Posetioci su bili u mogućnosti da obiđu njihove štandove, isprobaju interaktivne table i druga interaktivna rešenja za učionicu, uvere se da je kvalitetno učenje preko interneta moguće i pogledaju kako funkcioniše 3D štampač.

Pored kompanija iz Srbije, na sajmu se predstavilo više od 20 britanskih firmi od kojih su se mnoge po prvi put predstavile u našem regionu.

Sajamski izlagači:

Oracle

Zlatni partner

Oracle Akademija obučava više od 1.9 miliona studenata širom sveta u veštinama koje su relevantne za današnje tržište rada. Mali broj oblasti može da pruži veće mogućnosti studentima današnjice nego što to čine računarske nauke i inženjering. Kako bi pomogla predavačima da zainteresuju svoje studente za ove oblasti, Oracle Akademija im pruža resurse koji su savremeni, relevantni za tržište i korisni.

http://academy.oracle.com

Intel

SREBRNI PARTNER

Intel čini najneverovatnija iskustva budućnosti mogućim. Inovacije kompanije Intel proširuju bazu do koje kompanija dopire i osnažuju računarstvo personalnim uređajima i poslovnim serverima, cloud-om, čine internet stvari (IoT) pametnijim i povezanijim, a pomažu i da se osigura bezbednost naših digitalnih života. Rad više od 100.000 zaposlenih transformiše poslovanje, podstiče nova otkrića i unapređuje ljudska iskustva.

http://www.intel.com

Lenovo

SREBRNI I TEHNIČKI PARTNER

Lenovo je lider u pružanju inovativne potrošačke, komercijalne i preduzetničke tehnologije. Njihov portfolio kvalitetnih, sigurnih proizvoda i usluga obuhvata računare (uključujući legendarne Think i multimode YOGA brendove), radne stanice, servere, skladišne sisteme i liniju mobilnih proizvoda kao što su pametni telefoni, tablet uređaji i aplikacije.

http://www.lenovo.rs

Cisco

BRONZANI PARTNER

Cisco je svetski lider u oblasti IT koji pomaže kompanijama da iskoriste buduće prilike kroz povezivanje. Od svog osnivanja ova kompanija se vodi konceptom rešenja koja su vođena specifičnim potrebama klijenta i izazovima sa kojima se suočava. Jedan par, koji je radio na Univerzitetu Stanford, želeo je da razmenjuje mailove iz kancelarija koje su se nalazile u različitim zgradama, ali nisu mogli zbog tadašnje tehnologije. Iz te potrebe nastao je ruter sa višestrukim protokolom.

http://www.cisco.com/yu

Comtrade Distribution

BRONZANI PARTNER

Comtrade Distribution je deo Comtrade grupe i regionalni lider u distribuciji IT opreme, consumer elektronike i mobilnih telefona. Inspirisana Comtrade brendom Tesla, EDU mobilna platforma omogućava svestrano interaktivno učenje, lak pristup edukativnim sadržajima i povezivanje svih učesnika u obrazovnom procesu, a uz pomoć efikasne mrežne platforme koju obezbeđuje renomirana kompanija Cisco.

http://www.comtradedistribution.com/

Advant

INTERNET PARTNER

ADVANT je osnovan 1998. godine u Ljubljani, a od 2001. posluje i u Srbiji gde se bavi projektovanjem, inženjeringom i isporukom opreme za velike informacione sisteme. Poslovanje je podeljeno u tri kategorije i to: data centri, računarske mreže i automatizacija zgrada. U okviru EDIROAM projekta Akademske mreže Slovenije, postavljeno je preko 2.300 bežičnih pristupnih tačaka.

http://www.advant.rs/

LINK group

LIVESTREAM PARTNER

LINK group je vodeća internacionalna kompanija koja se 20 godina uspešno bavi profesionalnom edukacijom i sertifikacijom iz IT oblasti i savremenog poslovanja. Lider je u obrazovanju na daljinu i razvoju edukativnih softvera za online edukaciju. Ima predstavništva u Srbiji, BiH, Rumuniji, Ukrajni i Moldaviji, a putem online učenja okuplja polaznike iz preko 120 zemalja sveta.

www.link-group.eu

http://www.link-group.eu/

2Simple

2Simple se već 15 godina bavi razvojem obrazovnog softvera namenjenog osnovnom obrazovanju za koji su dobili preko 40 nagrada. Iako se sedište kompanije nalazi u Velikoj Britaniji, njihove proizvode koriste stotine hiljada učenika u učionicama širom sveta.

Na sajmu će predstaviti "Purple Mash", veoma uspešnu platformu za učenje putem interneta koja se sastoji iz kreativnih alata i igrica čiji je cilj da inspirišu decu, podignu standarde i posluže kao podrška nastavnicima. Ova platforma dozvoljava đacima da učenje započnu u školi, a nastave ga kod kuće i može se koristiti na računaru, laptopu ili tabletu.

http://www.2simple.com

3D-CADDIT d.o.o.

3D-CADDIT d.o.o. je jedino preduzeće na teritoriji Republike Srbije koje više od osam godina vrši implementaciju 3D štampe, 3D skeniranja i drugih najnovijih tehnologija u obrazovni sistem na svim nivoima i u skoro svim drugim oblastima ljudskog delovanja. Na sajmu će predstaviti najnovija tehnička dostignuća iz oblasti 3D štampe i 3D skeniranja kompanija MakerBot i 3D Systems.

http://www.3d-caddit.com/

AGE

AGE je specijalizovana firma za multimedijalne, interaktivne, edukativne i asistivne tehnologije. AGE se pojavljuje kao integrator sistema u oblasti standardne i inkluzivne edukacije, kao i specifičnih inkluzivnih tretmana. AGE je tvorac bitnih autentičnih konceptualnih rešenja i samostalnih uređaja u navedenim oblastima. Multimedija, interaktivnost i fleksibina integracija tradicionalnog koncepta sa najsavremenijim tehnologijama je specifičnost firme AGE.

http://www.age.co.rs/interaktivna-multimedija/kipage/

http://www.age.co.rs/edukativna-oprema/unimed/

Pages