Kako bismo vam pomogli da saznate što više o različitim načinima upotrebe novih tehnologija u obrazovanju naša grupa akreditovanih blogera je tokom događaja pisala različite tekstove koji predstavljaju ugao gledanja nastavnika, kompanija, zaposlenih u IT sektoru i roditelja.

Pored utisaka sa konferencijskih predavanja i intervjua sa različitim govornicima, blogeri su pisali i o najnovijim proizvodima i uslugama koje su mogli da vide i isprobaju na sajmu.

Ko je blogovao na događaju?

Dejan Bošković

Dejan radi u osnovnoj školi „Ivo Andrić“ u Beogradu kao nastavnik biologije pomoćnik direktora. Trudi se da koristi nove pristupe i pomogne đacima da probleme posmatraju iz više uglova i da ih rešavaju što je moguće više samostalno. U tome koristi projektnu nastavu i često sarađuje sa stranim institucijama.

Vodi blog koji se zove „Biološki blog“ i svakodnevno piše tekstove koji imaju za cilj da informišu nastavnike o najnovijim zbivanjima u nastavi, ali i u nauci.

Tekstovi:

Prvi dan #NoveTehnologije

Drugi dan #NoveTehnologije

Zaključak #NoveTehnologije

Jelena Bratić|@Kakojecakaze

Jelena radi kao nastavnik srpskog jezika i književnosti u Srednjoj muzičkoj školi "Davorin Jenko". Autor je čitanke za osmi razred "Moj srpski jezik 8".Vodi i uređuje blog "Kako Jeca kaže", koji se bavi srpskim jezikom – gramatikom, pravopisom i kulturom izražavanja.

Ponekad se dotakne i nekih drugih tema iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, jer nedoumice su nedoumice. Sarađuje sa brojnim portalima i onlajn časopisima koji se bave sličnim temama. 

Tekstovi:

Nove tehnologije i bezbednost dece na internetu

Jugoslava Lulić|@Jugoslaval

Jugoslava je nastavnica srpskog jezika i književnosti u srednjoj stručnoj školi, sertifikovani instrukcioni dizajner, autor i moderator nekoliko akreditovanih onlajn kurseva za nastavnike.

Autor je bloga "Učenje kroz avanturu" koji je nastao iz puke radoznalosti, želje da isproba jedan novi medij, a narastao iz potrebe da svoja iskustva, posebno ona nova i nesvakidašnja, podeli sa drugima. 

Tekstovi:

Nove tehnologije u obrazovanju

U svetu novih tehnologija

Razgovori – Edin Kadić

Svet oko nas u Mudlu

Nikola Jovanović|@PeckoPivo

Otkako je, pre 15 godina, započeo svoju profesionalnu karijeru, Nikola je radio u sva 3 sektora, uglavnom u oblastima organizacionog i razvoja ljudi, društveno-odgovornog poslovanja, IT-a, interneta i društvenih medija, kao i društvenog preduzetništva. Danas vodi Knowledge Market, prvu B2B onlajn berzu treninga, konsalting usluga i prostora za organizaciju događaja. 

Pored razvoja Knowledge Marketa, Nikola je i akreditovani konsultant Human Synergistics-a, čije alate koristi za lični, timski i organizacioni razvoj, a akreditovan je i za Geert Hofstede metodologiju promene organizacione kulture. Dvostruki je TEDx govornik i obožava da eksperimentiše sa modelima učenja. Edukacija je jedna od njegovih najvećih strasti i o edukaciji često piše na svom blogu PeckoPivo.com. 

Slavko Ilić

Slavko protekle dve godine radi u kompaniji Sixsentix kao test konsultant. Ljubav prema IT-u i želja da konstantno uči i primenjuje stečena znanja doprineli su da blog ITkutak.com opstane proteklih 8 godina. Iskustvo i veštine je gradio kroz saradnju sa velikim brojem kompanija i organizacija civilnog društva, iz čega crpi inspiraciju za primenu novih tehnologija u oblastima aktivizma i edukacije. Trenutno je deo tima koji realizuje edukativnu aplikaciju/igricu za učenje srpskog pravopisa "Vučilo - dolina magičnih reči".

Tekstovi:

#NoveTehnologije u obrazovanju 2016

#NoveTehnologije u obrazovanju 2016 – dan drugi

Una Zabunov|@UnaUnPaso

Una je novinar, bloger i kreativac u digitalnom marketingu. Rado širi znanje o značaju reputacije kako u realnom tako i virtuelnom životu.

Vladimir Stanković|@DedaBor

Vladimir je magistar nauka iz oblasti industrijskog menadžmenta, uža oblast – upravljanje ljudskim resursima. U svom dosadašnjem radu u školama bio je na poziciji profesora fizičkog vaspitanja, u Školskom odboru i  sindikatu kao član i predsednik, kao direktor škole 11 godina.

Dobitnik je nagrade za najboljeg poslodavca u kategoriji javnih preduzeća u Srbiji. Koautor u nekoliko seminara za nastavnike i koordinator u velikom broju uspešno realizovanih projekata iz različitih oblasti. Dugogodišnjii korisnik internet alata, bloger, predavač na mnogobrojnim domaćim i medjunarodnim konferencijama.

Tekstovi:

Učiti, učiti i stalno učiti #NoveTehnologije

5 čuda #NoveTehnologije