Preko 120 predavača iz Srbije, regiona i Velike Britanije podelilo je svoja iskustva i ideje sa publikom na konferenciji u sklopu događaja "Nove tehnologije u obrazovanju 2016". Na ovoj stranici saznajte ko su bili neki od govornika i o čemu su to sve govorili tokom svojih predavanja.

Ovde možete pogledati ko su bili predavači na prošlogodišnjoj konferenciji.

Među konferencijskim predavačima su bili:

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

KOORGANIZATOR

Ministarstvo obuhvata nadležnosti u oblasti trgovine, turizma, telekomunikacija, ekonomskih odnosa sa inostranstvom i oblasti informacionog društva.

Alessandro Brolpito

Alessandro Brolpito | KEYNOTE PREDAVANJE

BIOGRAFIJA

Alessandro Brolpito je viši stručnjak za upravljanje znanjem i inovacijama u Evropskoj fondaciji za obuku (ETF), agenciji Evropske unije (EU) sa sedištem u Italiji.

PREZENTACIJA

Izazovi i mogućnosti za stručne škole u vreme digitalne transformacije privrede

Digitalne tehnologije su prilika da Zapadni Balkan reši neke od strukturnih ekonomskih, političkih i društvenih izazova regiona. Za privredu, digitalna transformacija je prilika za rast, produktivnost, konkurentnost i inovacije. Ova prezentacija se fokusira na izazove i mogućnosti za budućnost stručnih škola u odnosu na nedavne inicijative EU i ETF-a na Zapadnom Balkanu i naučene lekcije.

 

Certiadria

ZLATNI PARTNER

Certiadria je međunarodna kompanija koja posluje u oblasti obrazovanja, partner Certiport / Person VUE kompanije i pokriva tržište Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Malte, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Certiadrija se zalaže za pružanje usluga obrazovanja i sertifikovanja znanja zarad globalnog profesionalnog uticaja i gradi jake veze između akademskog i industrijskog sveta.

http://www.certiadria.com/

Certiport

ZLATNI PARTNER

Certiport je ogranak kompanije Pearson VUE koji se bavi organizovanjem programa obuke u oblasti digitalnih veština koje su potrebne za konkuretno globalno tržište rada. Ove obuke se organizuju u više od 13.000 ovlašćenih ispitnih centara kompanije Certiport širom sveta i uključuju zvanične sertifikovane programe Microsoft Office Specialist, Microsoft Technology Associate, Microsoft Certified Educator, Adobe® Certified Associate, Autodesk Certified User, Intuit QuickBooks Certified User i IC3 Digital Literacy.

www.certiport.com 

Donald Klark

NEVEROVATNE TEHNOLOGIJE U SLUŽBI UČENJA – AI, VR I AR, Blockchain

Donald je predstavio programe veštačke inteligencije, virtualne i proširene stvarnosti, kao i drugih tehnologija u službi učenja. 

veštačka inteligencija i njena uloga u budućnosti učenja

Google je verovatno jedan od alata koje učenici najviše koriste. Pored toga, postoje alati koji koriste veštačku inteligenciju pri učenju. Zatim, postoje adaptivni sistemi za učenje koji pomažu učenicima da usvoje gradivo. Na kraju, svedoci smo napretka u oblastima ocenjivanja na osnovu digitalnih isprava, prepoznavanja crta lica, kao i automatskog ocenjivanja radova učenika.

Donald je preduzetnik u oblasti obrazovnih tehnologija. Radio je u školama, na fakultetima kao i na programima razvoja ljudskih resursa i celoživotnog učenja. Ima preko 30 godina iskustva u oblastima učenja na daljinu, video igara, simulacija, društvenih mreža i virtualne stvarnosti. 

Dr. Tomas Lankaster

Istraživanje kulture plagijarizma koja UGROŽAVA obrazovanje

Ova prezentacija koristila je priče iz popularne kulture, kao i rezultate istraživanja koja odgovaraju na pitanja u vezi sa veoma aktuelnom temom plagijarizma u visokom obrazovanju. Prezentacija je razmotrila zašto je stvaranje kulture u kojoj je plagijat neprihvatiljiv od velikog značaja za razvoj visokog obrazovanja.

Tomas je jedan od vodećih stručnjaka u oblasti studentskog plagijarizma u Evropi, sa preko 30 objavljenih naučnih publikacija koje se bave ovom temom. O njegovom istraživačkom radu na temu fenomena koji je nazvao "Contract Cheating" izveštavali su mediji širom sveta, uključujući BBC, The Times i The Telegraph. Diplomirao je na Univerzitetu Oksford, a trenutno je prodekan Univerziteta Stafordšir u Velikoj Britaniji.

Filip Bedž

PROGRAMIRANJE: PROLAZNI TREND ILI VAŽAN DEO NASTAVNOG PROGRAMA

Saznajte zašto je kritičko mišljenje važno za programiranje i zašto je za učenike dobro da iskuse neuspeh i rad u nesigurnim i složenim uslovima. Filip vas je poveo na putovanje kroz koje će istražiti procese jednog programerskog projekta, prepreke koje učenici moraju da prevaziđu, kao i lekcije koje nauče i veštine koje steknu.

20 SAVETA O RAČUNARSTVU ZA 30 MINUTA

Filip je sa publikom podelio 20 korisnih saveta o programiranju i logičkom razmišljanju. Ovo uzbudljivo predavanje vas je sigurno nateralo da se zapitate zašto ranije niste počeli sa nastavom programiranja.

Filip radi kao obrazovni inspektor zadužen za programiranje u Savetu Hempširskog okruga i kao profesor na master studijama. Svoje savete deli sa svima na sajtu code-it.co.uk. Bio je uključen u sastavljanje nastavnog programa za programiranje u Engleskoj. 

Građansko vaspitanje između :( i :)

MR ANĐELKA PETROVIĆ
Može li uopšte postojati predmet bez ocenjivanja i da li će takav predmet učenici uopšte ceniti?

Pročitajte ceo tekst

Majls Beri

Šta učimo o nastavi računarstva

Prezentacija je predstavila neke od lekcija koje su britanski nastavnici računarstva naučili. Majls će predstaviti deset najboljih saveta za efektivnu pedagogiju u računarstvu koji su povezani sa studijom slučaja u nastavi i dokazima iz istraživanja u kompjuterskim naukama.

Programiranje kroz nastavni plan

Na osnovu nekoliko ideja o tome kako tehnologija može biti iskorišćena za unapređenje učenja u različitim oblastima, Majls će predstaviti praktične primere koji pokazuju kako učenici mogu da primene i razviju svoje programerske veštine.

Majls je glavni profesor na predmetu računarstvo na Univerzitetu Rouhempton. Tokom 18 godina radio je u četiri škole, gde je dosta vremena proveo kao IKT koordinator, a kasnije i direktor.

Mark Borkovski | @MarkBorkowski

PR i savetnik za brendiranje, Borkowski.do

Istorija Marka Borkovskog kao profesionalca u oblasti komunikacija počela je u jednoj od najizazovnijih oblasti, umetnost i zabava.

Radio je kao publicista svetskih imena iz sveta zabave kao što su Cirque du Soleil, Prince, Ajron Mejden, Led Cepelin, Majkl Džekson i mnogih drugi. Takođe, bio je PR menadžer Edija Izarda i promovisao je veliki broj televizijskih drama i humorističkih serija.

Njegov pristup je bio inovativan, pun energije a često i kontroverze. Velike kompanije i institucije, kao što su Vodafon, Mercedes, Univerzal Music na vreme su shvatile vrednost ovog pristupa.

Mark često komentariše pitanja u vezi izazova u komunikaciji, kako u štampanim i elektronskim medijima, tako i na akademskim i korporativnim skupovima, a napisao je dosta knjiga na ovu temu.