©

Mark Valingerov Beli konj (2013) izložen ispred sedišta British Councila, Spring Gardens, London. Slikao © Piter Vajt

Naš rad u oblasti umetnosti ima za cilj da promoviše raznolikost britanske kulture, kreativnost i inovativnost preko britanskih granica.

Aktivni smo u brojnim granama umetnosti, koristimo britanski talenat da razvijemo umetničke programe i prilike sa saradnju sa Srbijom.

Arhitektrura, dizajn i moda

Tim za arhitekturu, dizajn i modu povezuje dizajnere i kulturne institucije širom sveta kroz niz projekata u ove tri oblasti. Saznajte više o njihvom radu.

Kreativna ekonomija

Saznajte više o našem radu u oblasti Kreativne ekonomije sa ciljem da podržimo našu mrežu kreativnih preduzetnika, kulturnih lidera, kreatora politika.

Film

British Council Film povezuje britanske filmove i njihove stvaraoce sa međunarodnom publikom, ističući inovativnost, različitost i izuzetnost britanskih filmova širom sveta, pronalazeći načine za kreativnu razmenu.

Književnost

Sajt British Council Književnost uključuje informacije o tome šta radimo, na kojim smo novim projektima angažovani, novinama u britanskoj književnosti i izdavačkim kućama, svetskim festivalima i materijalima za korišćenje savremene britanske literature u obrazovanju.

Muzika

Od električne muzike do džeza, od tradicionalne muzike do folka, od klasične do indijske, u našem radu su prisutni svi muzički žanrovi.  Muzički tim ima jednom nedeljno svoju radio emisiju, Selektor, koji promoviše novu muziku iz Velike Britanije. Saznajte više o našem Muzičkom timu.

Pozorište i ples

Promovišemo najbolje što Velika Britanija ima da ponudi u oblasti izvođačkih umetnosti kroz niz aktivnosti uključujući nove produkcije, radionice, seminare i konferencije i studijska putovanja sa ciljem sticanja prekookenaskih iskustava. Saznajte više o pozorištu i plesu.

Vizuelne umetnosti

Promovišemo britanske vizuelne umetnosti kroz niz aktivnosti i događaja, uključujući i putujuće izložbe, radionice, seminare i konferencije. Pronađite i čitajte više o našoj Kolekciji od oko 8,500 radova iz britanske umetnosti.