Napomena: Tekst u nastavku tiče se politike za IELTS (Academic and General Training), ovde možete pronaći na UKVI politika otkazivanja i vraćanja novca.

Otkazivanje IELTS testa

Za sva otkazivanja koja se dese do pet nedelja pre IELTS testa koji se polaže na papiru i do dve nedelje pre datuma IELTS testa na računaru, dobićete refundaciju uplaćenog iznosa, umanjenog za administrativnu taksu, koja iznosi 25% od cene testa.

British Council ne može da vrši uplate bankama ili drugim finansijskim institucijama kojima su Ujedinjeno Kraljevstvo ili neko drugo relevantno telo uveli sankcije. Ukoliko zatražite da se refundacija izvrši na račun koji pripada bankama i/ili drugim finansijskim institucijama kojima su uvedene sankcije, od Vas ćemo zahtevati da navedete drugačiji način plaćanja koji ne krši uvedene sankcije. Ukoliko se ne navede drugačiji način plaćanja, sredstva neće biti refundirana.

Molimo da imate u vidu da obrađivanje refundacije može trajati četiri do šest nedelja.

Refundacije za IELTS neće biti odobrene, ukoliko je do testa preostalo manje vremena od navedenog gore.

Izuzeci od ove politike podrazumevaju:

  • ozbiljnu bolest ili medicinski slučaj (npr. prijem u bolnicu ili teža povreda)
  • ožalošćenost – gubitak bliskog člana porodice
  • otežane okolnosti ili trauma (npr. ukoliko ste žrtva nekog zločina ili ste učestvovali u saobraćajnoj nezgodi)
  • vojna obaveza

Kako biste otkazali svoj IELTS (Academic ili General Training) test, molimo da se ulogujete na Test Taker Portal i podnesete zahtev za otkazivanjem, zajedno sa dokumentacijom koja opravdava razlog izostanka. 

Kako biste otkazali svoj UKVI ili Life Skills test, molimo da preuzmete i popunite naš zahtev za refundaciju, pa ga pošaljete na examinations@britishcouncil.rs. (Molimo da imate u vidu da je potrebno potpisati zahtev). Zahtev možete pronaći ispod, u sekciji sa listom datoteka koje se mogu preuzeti. 

Ako kroz pet radnih dana od datuma testa prosledite medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje bolest na dan testa, zajedno sa podnetim zahtevom za refundaciju putem Test Taker portala, može se odobriti refundacija uplaćenog iznosa, umanjenog za administrativnu taksu, koja iznosi 25% od cene testa.

Prihvata se samo medicinska dokumentacija na srpskom ili engleskom jeziku. Ukoliko ne primimo zahtev za otkazivanjem, uz dostavljenu propratnu dokumentaciju/dokaze putem Test Taker portala pet dana nakon testa, smatraće se da ste bili odsutni i neće postojati pravo na refundaciju. 

Molimo da imate u vidu da se ne prihvataju medicinska opravdanja izdata od strane članova porodice. 

Dokumenta dostavljena putem faksa ili e-pošte se ne prihvataju. 

Zahtev za promenu datuma testiranja

Ukoliko je potrebno da promenite datum Vašeg testa koji ste zakazali, to možete besplatno učiniti do pet nedelja pre datuma IELTS testa na papiru, odnosno dve nedelje pre datuma IELTS testa na računaru.

Molimo da imate u vidu da novi datum testa mora biti u toku naredna tri meseca od prvobitnog datuma. U slučaju bolesti, transfer je moguć ako se dostavi originalni medicinski izveštaj kroz pet radnih dana od dana testa, uz zahtev za promenu datuma testiranja. Potrebno je da zatražite transfer na novi datum od svog centra za testiranje. 

Ako je transfer na novi datum odobren (bilo pre testa ili zbog bolesti) i, ukoliko se desi da ste sprečeni da izađete zbog bolesti drugog datuma, nemate pravo na refundaciju uplaćenog iznosa, ili dalji transfer na novi datum testiranja.