Study in Europe with IELTS, image

Da li želite da studirate u Evropi? IELTS će vam pomoći da stignete tamo.

Da li ste znali da se hiljade diplomskih, magistarskih i doktorskih programa širom Evrope u potpunosti ili delimično predaju na engleskom? Mnoge evropske visokoškolske institucije – uključujući veliki broj privatnih i državnih univerziteta – prihvataju IELTS kao deo svojih uslova za pristup, koji se odnose na nivo engleskog jezika.

IELTS je međunarodno priznat i prihvaćen od strane mnogih univerziteta koji nude kurseve koji se predaju na engleskom jeziku, tako da je i dalje relevantan ako planirate da studirate u svojoj zemlji.

Poslodavci, profesionalci i vladine agencije širom Evrope takođe prihvataju IELTS kao tačan odraz vaše sposobnosti da razumete, čitate, pišete i govorite engleski.

Saznajte ko prihvata IELTS u Evropi.

Studiranje u Nemačkoj

Nemačka se može pohvaliti mnogim kulturnim iskustvima, od Oktobarfesta u Minhenu, karnevala u Kelnu, do istorijskih mesta u Berlinu, ima ponešto za svakoga.

Ako odlučite da studirate u Nemačkoj, možete iskoristiti prednost njene centralne lokacije u Evropi i putovati bez vize po celom šengenskom području. To je takođe jedna od priuštivijih zemalja na svetu za međunarodne studente jer javni univerziteti ne naplaćuju školarinu, već samo male administrativne ili semestralne naknade.

Mnogi nemački univerziteti, posebno univerziteti primenjenih nauka, naglašavaju praktično učenje i sarađuju sa preduzećima kako bi studentima ponudili stvarno radno iskustvo i stažiranje, osiguravajući da su njihovi diplomci spremni za poslovni svet.

IELTS je poželjan dokaz o poznavanju engleskog jezika na nemačkim univerzitetima.

Saznajte ko prihvata IELTS u Nemačkoj.

Studiranje u Francuskoj

Istraživanje Francuske kao student može vam pomoći da razvijete svetovnu perspektivu i uvažavanje drugih kultura i istorije. Poznata po svojoj kulturi, kuhinji, umetnosti i noćnom životu, to je atraktivna destinacija za međunarodne studente.

Takođe ima odlične veze sa obližnjim zemljama, nudeći vam priliku da više istražite Evropu. Kada je u pitanju obrazovanje, Francuska nudi odlično multikulturalno i društveno iskustvo učenja sa više od 1.600 dostupnih kurseva engleskog.

IELTS je dobro prepoznat od strane vodećih francuskih univerziteta, privatnih koledža i drugih visokoškolskih ustanova, kao i privatnih poslodavaca i vladinih agencija (uključujući ASEP) kao pouzdan pokazatelj sposobnosti pojedinca da komunicira na engleskom.

Saznajte ko prihvata IELTS u Francuskoj.

Studiranje u Holandiji

Da li ste znali da Holandija nastavlja da se svrstava među najsrećnije zemlje na svetu, zauzimajući peto mesto u nedavno objavljenom Svetskom izveštaju o sreći 2023?

Takođe se može pohvaliti odličnim vezama sa drugim evropskim zemljama, što vam daje slobodu da putujete dok studirate. Sa mnogo destinacija koje možete izabrati, mogli biste da provedete vikend u Berlinu, Parizu ili Briselu.

Ne govorite holandski? Ne brinite! 95% stanovništva govori engleski, što znači da je lako komunicirati, a postoji mnogo kurseva (preko 2.000) koji se predaju na engleskom na univerzitetima u Holandiji.

Pored toga što nude mnogo mogućnosti za učenje engleskog jezika, Holanđani su dobro poznati po svom interaktivnom pristupu podučavanju usredsređenom na studente, što znači da učenici razvijaju niz veština od rešavanja problema do kreativnog razmišljanja.

Saznajte ko prihvata IELTS u Holandiji.

Studiranje u Italiji

Studenti koji odluče da studiraju u Italiji uživaće u ukusnoj hrani, kulturi, istoriji, kao i u prijateljskoj dobrodošlici. Putovanje po zemlji je jednostavno i relativno povoljno, što vam omogućava da otkrijete prelepu obalu Italije ili uživate u velikim gradovima kao što su Rim, Milano, Napulj i Venecija, vozom ili autobusom.

Italija je sjajna međunarodna studijska destinacija i poznata je po tome što je obrazovno središte Evrope. Univerziteti u većim gradovima kao što su Rim, Bolonja, Milano i Firenca nude širok izbor kurseva koji se predaju na engleskom jeziku. Studenti čak mogu izabrati da studiraju kurseve sa mešavinom engleskog i italijanskog kursa.

IELTS vam može pomoći da ostvarite svoj san o studiranju u Italiji.

Saznajte ko prihvata IELTS u Italiji.

Studiranje u Španiji

Španija je jedinstvena i raznolika zemlja sa jednom od najboljih klimatskih uslova na planeti.

Španci su orijentisani na zajednicu i poznati su po svojoj prijateljskoj i gostoljubivoj prirodi, što ga čini odličnim mestom za međunarodne studente koji traže „dom van doma“.

Sa 76 univerziteta, od kojih 45 vodi država, Španija nudi obilje izbora za međunarodne studente. Njen inovativni i komercijalni pristup nastavi čini je popularnom destinacijom za studiranje u inostranstvu, koja svake godine privlači skoro 100.000 međunarodnih studenata.

Razmišljate o studiranju u Španiji? IELTS vam može pomoći da ostvarite svoj san.

Saznajte ko prihvata IELTS u Španiji.