Šta je zapravo IELTS test koji se polaže putem računara?

Potrudili smo se da Vam polaganje IELTS testa bude lakše i ugodnije. Sada ovaj test možete da polažete putem računara. Ako se opredelite za polaganje IELTS testa putem računara, delove slušanje, čitanje i pisanje ćete polagati na računaru. Usmeni deo testa se i dalje sa sertifikovanim IELTS ispitivačem, jer smatramo da je to najbolji način ocenjivanja Vaših veština usmene komunikacije.

Ako želite da saznate više o formatu testa i njegovim prednostima, molimo Vas da posetite našu stranicu Polažite IELTS test preko računara

Video-klipovi o IELTS testu koji se polaže putem računara

Snimili smo serijal video-klipova koji su posvećeni IELTS testu koji se polaže putem računara, koji Vam mogu pomoći da razumete na koji način će delovi slušanje, čitanje i pisanje biti predstavljeni na računaru, a pokazaće Vam i koje su mogućnosti dostupne. Savetujemo da pogledate sve video-klipove kako biste stekli samopouzdanje i bili spremni na dan polaganja testa.

Kako se pripremiti za polaganje IELTS testa putem računara?

Kako bismo Vam pomogli da se pripremite za polaganje IELTS testa putem računara, napravili smo listu naših online materijala za pripremu kojima možete pristupiti besplatno. Ovi materijali Vam mogu pomoći da se pripremite za različite delove testa i na kraju ćete moći da proverite svoje znanje kroz online test upoznavanja sa ovom formom IELTS testa.

To help you prepare for computer-delivered IELTS, we have prepared a list of our online practice materials you can use free of charge. The materials will help you prepare for different test sections and at the end, you will be able to test your knowledge with an online familiarisation test. 

Testovi za vežbanje slušanja, čitanja i pisanja

Za početak, posetite našu veb stranicu posvećenu polaganju IELTS-a i oprobajte se u našim probnim testovima u čijem su fokusu slušanje, čitanje i pisanje. Na raspolaganju su Vam pripremni testovi za General Training, kao i za Academic modul. 

Pokrenite simulaciju IELTS testa putem računara

Nakon što iskoristite naše pripremne testove, nastavite da vežbate tako što ćete isprobati simulaciju IELTS testa koji se polaže putem računara koju su za Vas napravili naši partneri Clarity.

Jednostavno kliknite na ili IELTS Academic ili IELTS General Training, odaberite za koji deo testa želite da se pripremite, kliknite na dugme Test practice i izaberite prvi set vežbi.

Ako imate poteškoća da pristupite materijalima, pogledajte vizuelno uputstvo koje smo pripremili ispod. 

Instructions
Na ovoj slici možete videti uputstva o tome kako pristupiti besplatnim testovima za vežbanje za svaki od testnih odeljaka na platformi Clariry.

Dok ste na ovoj stranici možete da pogledate video klip sa utiscima i savetima kandidata koji su već polagali ovaj test. Savetujemo da takođe koristite simulaciju za IELTS ocene kako biste imali bolje razumevanje koliko dobro je potrebno da uradite svaki deo testa da biste dobili ocenu koja Vam je potrebna.

Ako se prijavite za polaganje testa kod nas, postaće Vam dostupni dodatni besplatni materijali na ovom sajtu!

Isprobajte naš test upoznavanja sa IELTS-om koji se polaže na računaru

Kada budete smatrali da ste spremni da polažete test, možete da isprobate naš test upoznavanja sa IELTS-om koji se polaže na računaru. Ovaj probni test je u potpunosti iste forme i tipa testa kao onaj pravi koji ćete polagati, tako da Vam preporučujemo da ga uradite kako biste se osećali spremno i smireno na dan polaganja testa. Imajte u vidu da ovaj probni test sadrži delove slušanje, čitanje i pisanje, kao i da traje oko dva i po sata, isto kao pravi test. Možete odabrati da polažete i IELTS General Training i IELTS Academic test.